CHP’li vekil CİMER’in verilerini AKP’nin başarısızlık tablosu diyerek açıkladı

CHP’li vekil CİMER’in verilerini AKP’nin başarısızlık tablosu diyerek açıkladı
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kütahya’da 2012 yılında açılan Zafer Havalimanı için verilen garanti bedelleri ve ulaşılan hedefi gözler önüne serdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, yap-işlet-devret yöntemi ile ihale edilen Zafer Havalimanı’nın yıllardın verilen garantilerin çok altında kaldığını ve söz konusu firmaya milyarlarca garanti ücret ödendiğini yazdı.

Havalimanı için 2021 yılı verilerini paylaşan Yavuzyılmaz, “AK Parti''nin 2021 yılının ilk 7 ayında, Zafer Havalimanı''ndaki başarısızlık tablosu
Yıl: 2021(ilk 7 ay) Garanti edilen yolcu: 768.677
Gerçekleşen yolcu: 2.937
Hata payı: %99
Garanti ödemesi: 4.060.040 Avro
Kaynak: Sayıştay, Cimer”
ifadelerine yer verdi.

Yavuzyılmaz, havalimanın hizmete açıldığı yıldan itibaren yıllara ayrılmış olarak verilen garanti ve şirkete ödenen paraları da yazdı.

İHALEYE KATILACAK ŞİRKET BULUNAMADI

Kütahya, Afyon, Uşak ve Eskişehir illerinde gerek sivil, gerek askeri havaalanları bulunmasına rağmen yeni bir havalimanı yapılması tartışma konusu olmuştu.

Yap-İşlet-Devret modeliyle katılımcı olmaması nedeniyle ancak 3. seferde katılan bir firmaya ihale edilebilen havalimanı IC Holding bünyesindeki IC İÇTAŞ İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 18 ayda tamamlanmıştır. 22 Nisan 2011 tarihinde inşaatına başlanan havalimanı, 25 Kasım 2012 tarihinde hizmete açılmıştır. 155 milyon TL''ye mal olan havalimanı 2044 senesine kadar IC İÇTAŞ İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilecek.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet vermesi nedeniyle Türkiye''nin ilk bölgesel havalimanıdır. Açıldığı tarih itibarıyla Türkiye''nin 4. büyük havalimanıdır.

İlgili Haberler