Zahter çayının faydaları neler? Zahter çayı zayıflatır mı?

Zahter çayının faydaları neler? Zahter çayı zayıflatır mı?
Kekik türevi olarak bilinen zahter bitkisi içerdiğindeki uçucu yağlar nedeniyle gıda aroması, sos, likör, parfümeri sektöründe de kullanılmaktadır. Aktarlarda bulunabilen zahter bitkisi çayının ise sağlığa pek çok faydası olduğu söylenmektedir. Peki, zahter çayının faydaları neler? Zahter çayı zayıflatır mı?

Mide, uyku sorunları gibi sağlık problemlerinde fayda sağlayan zahter çayı zahter bitkisinin kurutularak çay haline getirilmiş şekilde evde kolayca tüketilebilmektedir. Zahter çayı sindirim sistemine fayda sağladığı için kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Peki, zahter çayının faydaları neler? Zahter çayı zayıflatır mı?

Dağ kekiği yahut kara kekik gibi isimlerle bilinen zahter bitkisi yaz ve kış zahteri olmak üzere yetişmektedir. Yemekler de sıkça kullanılan zahter bitkisinin çayı son zamanlarda popüler bitki çayları arasında yer alıyor.

ZAHTER ÇAYI FAYDALARI NELER?

Zahter çayını düzenli olarak tüketen kişiler mevsim geçişlerinde hastalıklardan koruduğu söyleniyor.

Zahter çayı dişlerin çürümesini önlemektedir.

Zahter çayı A vitamini içermektedir. A vitamini de göz sağlığı korumaya yardımcı olur.

Zahter çayı bademcikleri korur ve kuru öksürüğü giderir. Zahter çayı tüketildiğinde solunum yolunuzu yumuşatır ve rahat nefes almayı kolaylaştırır.

Zahter çayı, idrar yolu enfeksiyonunu kısa sürede temizlemektedir.

Zahter çayında bulunan vitamin ve mineraller, vücudunuzdaki serbest radikaller ile savaşır. Zahter çayı vücut direncini güçlendirir.

Zahter çayı antioksidan görevi taşıyarak cildinizin daha parlak görünmesini sağlamaktadır. Zahter çayındaki mineraller, cildin arınmasını destek olur.

Zahter çayından hazırlayacağınız ayak detoksu ayağınızda mantar varsa kısa sürede çözüm olacaktır.

Zahter çayı bağırsakları çalıştırarak metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede zayıflama süreciniz de hız kazanacaktır.

Zahter çayının iştah açtığı da bilinmektedir.

İlgili Haberler