Ziraat Bankası eski müdüründen Bakan Nebati'nin hayallerini yıkacak açıklama

Ziraat Bankası eski müdüründen Bakan Nebati'nin hayallerini yıkacak açıklama
Bakan Nebati'nin Londra'da katıldığı toplantı için "Gri Liste'de yer alan bir ülke neden yabancı yatırımcıları davet için toplantı yapar?" diye soran Ziraat Bankası'nın eski yöneticilerinden Prof. Dr. Şenol Babuşcu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Geçtiğimiz gün Londra’da yabancı yatırımcılar ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, bu görüşmeleri ile dünya basınında yer aldı. Farklı kaynaklarda yer alan haberlerde toplantıya dair farklı konulara dikkat çekilirken özellikle Reuters’te Bakan Nebati’nin döviz kuru sabit kalacak şeklinde sözler söylediği belirtildi. 

Ziraat Bankası''nın eski yöneticilerinden Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşcu, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek Londra''daki toplantının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Prof. Babuşçu paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Londra toplantısında yabancı yatırımcılara;
1.Döviz kurunun sabit kalacağı taahhüdünü vermiş(Aklım almıyor)
2. Sermaye kontrolü olmayacağı konusunda taahhüt vermiş.

Enflasyon % 50, mevduat faizi % 20...
Liralaşmadan bahsediliyor...
Vatandaştan TL''yi tercih etmesi bekleniyor...

Politika faizini önemsizleştireceksiniz. Merkez Bankası ve Merkez Bankası Başkanı''nı Londra''da yabancı yatırımcı toplantısına davet etmeyeceksiniz. 
Sonra enflasyon geçici ve düşecek diyeceksiniz. NASIL OLACAK!

Gri Liste''de yer alan bir ülke neden yabancı yatırımcıları davet için toplantı yapar?
( Gri Liste:Kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda eksiklikleri bulunan ve risk içeren ülkelerin yakın gözetim altında tutulması anlamına geliyor.)"

 

 

İlgili Haberler