İsrail uçakları türbanlı mı idi türbansız mı?

“Bu nasıl soru?”  diyenler olabilir! Evet ama, Türkiye topraklarında İsrail savaş uçakları geziyor, hem de yakıt tankı bırakıyor, kimseden çıt yok!
Konu türban olunca maşallah herkesin bir fikri var! Cumhurbaşkanı’nın eşi türbanlı olur muydu olmaz mıydı derken, halkın bu tartışmaları dayatma olarak algılaması, seçimlerde Abdullah Gül’ün önünü açtı.
Hani diyorum ki, İsrail uçaklarının Türkiye’de yakıt tankı düşürmesini gündeme getirebilmek için mutlaka türban ile ilişki kurmak gerek! Yoksa kimsenin umurunda bile değil! 

* * *

Hürriyet’in haberine göre İsrail uçaklarının dört gün önce Suriye sınırını ihlal ettiği saatlerde, gece saat 24.00 sıralarında Hatay’ın Suriye sınırındaki Samandağ ilçesi yönünden gelen bir grup savaş uçağı, Kırıkhan üzerinden çok alçaktan geçerek kuzeye doğru uçtular. 
Bu ilçedeki yurttaşlar, 3-4 uçağın yerden 500 metre kadar yüksekten uçtuğunu, camları#n sarsıldığını söyledi. Uçaklar Hassa İlçesi’ne doğru gözden kayboldu. 15 dakika kadar sonra bu kez kuzeyden güneye yine alçaktan bir uçuş gerçekleşti. Hatay’ın Hassa ve Gaziantep’in Oğuzeli ilçelerinde 2 yakıt tankı boş arazilere düştü. Suriye sınırına 3 kilometre uzaklıkta Hassa’nın Büyükger Mezrası yanında yaklaşık 4 metre uzunluğundaki yakıt tankını, öğleden sonra mezraya koyun otlatmaya giden çobanlar fark etti. Jandarma ekipleri, parçaların savaş uçağı tankı olduklarını belirledi. Uzmanlara göre, sınırın üç kilometre yakınına düşen yakıt tankları, İsrail Hava Kuvvetleri’nin F-15I Ra’am (Gök gürültüsü) uçaklarına ait.
Suriye ordusu, İsrail savaş uçaklarının çarşamba gece yarısı hava sahasını ihlal ederek Türkiye sınırındaki El Ebyad bölgesinde alçak uçuş yaptığını iddia etmişti. Suriyeli askeri yetkililer, yerden ateş açtıkları İsrail uçaklarının bunun üzerine boş araziye mühimmat bıraktığını ve Akdeniz üzerinden İsrail’e döndüklerini bildirmişti.

* * *

Genelkurmay Başkanlığı’nın İnternet sitesinde Yunanistan’ın hava saha ihlallerinin hepsi bilgi notu olarak veriliyor. Sitede, yazıyı yazdığım saatlerde İsrail’in bomba yüklü uçaklarının Türk hava sahasını ihlali ile ilgili bir bilgi notu yoktu.
* Neden resmi bir açıklama yapılmıyor? Türkiye topraklarında herhangi bir ülkenin alçaktan uçan savaş uçaklarını Türkiye’nin radarları görmüyor mu? Görmüyorsa ne tedbir alınacak? İsrail uçakları yakıt tankı bırakmak yerine bomba bıraksaydı ne olacaktı?
* İsrail’in modernize ettiği Türk uçakları, İsrail uçaklarını durdurabilir miydi?
* Yoksa, Türkiye’nin bu “ihlal” den önceden bilgisi var mıydı?
* Dışişleri Bakanlığı neden İsrail’e hemen nota vermedi?
* Konya’da bir süredir eğitim uçuşları yapan İsrail savaş pilotlarının bu olayla bir bağlantısı var mıdır?
* Olay, İsrail uçaklarının, İsrail’den yakıt tankları ile havalandıktan sonra Akdeniz üzerinden uçarak Suriye’nin kuzeyinde Suriye uçakları ile çatışmaya girmesi ve kaçarken Türkiye topraklarına girmesi midir?
* İsrail uçakları türban taktığı için mi görünmez oldu, yoksa türbanı bizim devlet erkânı mı taktı ki Türkiye’nin hava sahası ihlal edildiği halde önlerine bakıyorlar?
* Türk Dışişleri, Kerkük etrafındaki Türkmen köylerini tamamen boşaltmak için hava saldırısı düzenleyen Amerikan savaş uçakları ile ilgili herhangi bir açıklama yapacak mı?
Yoksa peçe mi taktılar da görmüyorlar, duymuyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları