Ali bak! Türkler Ermenileri kesti!

“Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt’ü öldürdü” diyerek Nobel ödülü almaya hak kazanan, ayrıca romanlarında Atatürk’e ve Türk-İslâm kültürüne iğrenç yaklaşımlarda bulunan Orhan Pamuk, birkaç alıntıyla okul kitaplarına giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı 12’nci sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ve Dil ve Anlatım kitaplarında Pamuk’un iki romanından bölümler yer alıyor.

***

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e bir önerim var. Madem Türk’e hakaret etmeyi lise son sınıfa kadar indirdiler, oldu olacak ilkokul birinci sınıftan başlasınlar; alfabeye de Orhan Pamuk’un hezeyanlarından örnekler serpiştirsinler.
Mesela şöyle:
-Ali bak, Türkler Ermenileri kesti!
-Yat, uyu uyu yat!
-Ayşe bak bu Türk askeri!
-Türk askeri 30 bin Kürt’ü doğradı!
-Ali, Ayşe, Türkler kötüdür!
-Nobel almak için bunu söylemen yeter. Biraz da başka yazarların eserlerinden çalacaksın!
-Çal Ali çal!
-Oyna Ayşe oyna!

***

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türk milletine hakaret eden bir adamın eserlerine ders kitaplarında yer vermesinin anlamı budur! Herhalde Hüseyin Çelik, bu durumdan zevk alıyor ki böyle bir yazarın eserlerine lise ders kitaplarında yer verebiliyor!
Konuyla ilgili olarak ciddi bir tepki yok. Sadece bir-iki siyasinin ve Türk Eğitim-Sen Başkanı’nın açıklaması var ki onlar da Yeniçağ muhabirinin sorularını cevaplandırırken tepkilerini dile getirmişler.
Oysa haksızlık karşısında susmak ne Türklüğe yakışır ne Müslümanlığa!
Sümeyra Yılmaz’ın haberine göre Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türk milletini suçlu ilan eden, dünya kamuoyunda milletimizi cani, katil olarak lanse eden bir yazarın eserlerinin, yazılarının okutulması, okutulmaya teşvik edilmesi açıkça ihanete prim vermek anlamına gelir. Ağrı Dağı’na Ararat diyen Milli Eğitim Bakanlığı eğer böyle bir yanlış yaparsa, Ermeni meselesine bakış açısını da ortaya koyar. Bu Ermeni meselesinde havlu atmaktır” dedi.

***

Aslında, Ermenistan işgal ettiği Karabağ ve diğer Azerbaycan topraklarından çekilmeden Kafkas ittifakına bu ülkeyi dahil etmek, milli maç için Cumhurbaşkanı’nın Erivan’a gitmesi yolunda kamuoyu oluşturmak, Kars’ta uluslararası tezgâhlar çevirmek, Ermenistan kapısının açılmasına çalışmak da Türkiye’nin çoktan havlu attığını gösteriyor.
Türkiye, sadece Ermenistan konusunda mı havlu attı?
AKP iktidarı, Türkiye adına Kıbrıs’ta, Irak’ta, Balkanlar’da ve nihayet bütün Kafkaslar’da havlu atmış durumdadır.
Türkiye’nin Azerbaycan ve Gürcistan ile giriştiği yatırımlar da Amerikan-İngiliz petrol şirketlerinin çıkarlarını korumak adınadır.

***

İşte Güney Kıbrıs ve Mısır’ın iki şirketi, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin izniyle, Türkiye ve KKTC’nin Akdeniz’deki “münhasır ekonomik alanları” sayılan sularda petrol arama çalışmalarına başlayacağını açıkladı.
Rum yönetimi, geçen yıl da aynı bölgede petrol aramak istemiş, ancak TSK, Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı’nı bu sulara kaydırarak bayrak göstermişti. Bakalım, hükümet bu defa AB baskıları karşısında ne yapacak?
Bu arada KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ilginç bir açıklama yaptı. Talat, “Biz sonsuza kadar hep en üstün esnekliği göstermek durumunda değiliz. ’Güzelyurt olmazsa olmaz, Karpaz’ı da isteriz, Maraş’ı da isteriz, Girne’ye de dönmek isteriz, Lefkoşa’ya da’derken bizim KKTC gitti! Hepsini istiyorlar!” dedi!
Talat bile gerçeği anlamaya başladı, ama Türk halkı gerçekleri bütün çıplaklığıyla görene kadar Türkiye’nin başına gelecekler var!

Yazarın Diğer Yazıları