Netflix'ten Tolstoy'a yasak! Beterin beteri varmış

Netflix'ten Tolstoy'a yasak! Beterin beteri varmış
Netflix, Tolstoy’un kitabı Anna Karenina’nın dizi çekimlerini durdurdu.

23 Şubat’ı 24 Şubat’a bağlayan gece Rusya, Ukrayna sınırları içine girerek bir ‘operasyon’ başlattı. Batının işgal olarak tanımladığı, Rusya’nınsa kendi güvenliğini sağlamak için yapmak zorunda olduğunu söylediği bu savaşın başlamasının üzerinden günler geçti. Geçtiğimiz günler, dünya gündemi için fazlasıyla yoğundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya harekâtı, Batı ülkelerden büyük tepkiyle karşılaşırken Rusya’nın tepkilere rağmen geri çekilmemesi üzerine yaptırımlar başladı. Rus yönetimini ve Rus vatandaşları her alanda kısıtlayan yaptırımlar, özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkeler, ABD ve Kanadalı şirketler tarafından uygulandı.

Yaptırımlar kültür sanata da sıçradı. Rus orkestra şefi Valeri Gergiev‘in görevden alınması Çaykovski’nin eserlerinin engellenmesinin ardından Netflix, Tolstoy’un kitabı olan Anna Karenina’nın çekimlerini durdurdu. Popüler video içerik platformu Netflix, Ruslara ait birkaç orijinal projede çalışmaları durdurdu.

Netflix’in yaptırımı akıllara İsrail''i protesto için yere kola döken, portakal bıçaklayan, cep telefonu kıranları getirdi.

 

İlgili Haberler