Mahfi Eğilmez Avrupa’nın Ruslara karşı ikiyüzlülüğünü açıkladı. Rus olan insanların suçu ne

Mahfi Eğilmez Avrupa’nın Ruslara karşı ikiyüzlülüğünü açıkladı. Rus olan insanların suçu ne
Ekonomist Mahfi Eğilmez Avrupa’da Ruslara yapılan ikiyüzlülüğü açıkladı. Suç ve cezaların bireyselliğine dikkat çeken Eğilmez, “Başkasının işlediği suçlardan dolayı başkaları cezalandırılamaz.” dedi.

23 Şubat’ı 24 Şubat’a bağlayan gece Rusya, Ukrayna sınırları içine girerek bir ‘operasyon’ başlattı. Batının işgal olarak tanımladığı, Rusya’nınsa kendi güvenliğini sağlamak için yapmak zorunda olduğunu söylediği bu savaşın başlamasının üzerinden günler geçti. Geçtiğimiz günler, dünya gündemi için fazlasıyla yoğundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya harekâtı, Batı ülkelerden büyük tepkiyle karşılaşırken Rusya’nın tepkilere rağmen geri çekilmemesi üzerine yaptırımlar başladı. Rus yönetimini ve Rus vatandaşları her alanda kısıtlayan yaptırımlar, özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkeler, ABD ve Kanadalı şirketler tarafından uygulandı.

“SON DERECEDE İLKEL BİR YÖNTEMDİR”

Şu ana kadar eğitim, spor, sanat gibi birçok alanda Rus vatandaşları hedef alan yaptırımları değerlendiren ekonomist Mahfi Eğilmez “Avrupa''nın Rus öğrencilere, sanatçılara, sporculara v.b karşı uyguladığı bireysel yasaklamalar son derecede ilkel bir yöntemdir. Ceza Hukukunun evrensel ilkelerinden birisi suç ve cezaların bireyselliğidir. Başkasının işlediği suçlardan dolayı başkaları cezalandırılamaz.” dedi.

 

İlgili Haberler