Tarım Kredi'de 76,25 TL'ye satılan Çaykur çayın zincir marketlerde 73,50 TL. İndirim yerine bindirim ortaya çıktı

Tarım Kredi'de 76,25 TL'ye satılan Çaykur çayın zincir marketlerde 73,50 TL. İndirim yerine bindirim ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 30'dan fazla gıda ürününde indirim yapılması beklenirken bindirim yapıldığı görüldü. Çayın fiyatı sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bir açıklamada, Tarım Kredi Kooperatifleri kurumlarının kar amaçlı kurulmadığını vurgulayıp, bu marketlerdeki ürünlerin fiyatlarının indirilmesi talimatını vermişti.

Bunun üzerine ülke genelindeki 1400 Tarım Kredi Kooperatif marketi şubesinde 30''dan fazla üründe fiyatların indirileceği ve indirim uygulamasının 15 Ağustos''ta başlayacağı duyuruldu.

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde dün sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanmaya başladı. Vatandaşlar indirim için Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine koşan vatandaşlar fiyatları görünce şaştı kaldı.

ÇAYIN FİYATINI GÖREN PES DEDİ

İndirim yapılacağı söylenen Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 76,25 TL''ye satılan Çaykur çayın, zincir marketlerde 73,50 TL''ye satıldığı ortaya çıktı.

Sadece çay değil, 30''lu yumurta kolisi 45.95 TL iken yüzde 0.98 artışla 45.50 liradan satılıyor.

İNDİRİM DEĞİL BİNDİRİM VAR

Fiyatları gören vatandaşlar "Fiyatlarda indirim yok, bindirim var" yorumlarını yaparak tepki gösterdi. Karşılaştıkları fiyat etiketleriyle birlikte şoke olan vatandaşlar fiyatlara indirim uygulanmadığını belirterek isyan ettiler.

Vatandaşlar bazı ürünlerde dünkü fiyatların olduğunu ve bazı fiyatlarda da indirim olmadığını görünce tepki gösterdi.

"ÇOK CİDDİ İNDİRİM YAPTIK"

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın geçtiğimiz günlerde, "Vatandaş sepetini daha ucuza dolduracak" ifadelerini kullanmıştı. Bazı ürünlerde çok ciddi indirim yaptıklarını belirten Aydın, özellikle tedariki daha rahat sağlanan ürünlerde daha yüksek oranlar uyguladıklarını söylemişti.

İlgili Haberler