15 Temmuz darbesini sorgulamak yasak mı?

İlker Başbuğ ve Dursun Çiçek hakkında neden soruşturma açıldı ve ifadeleri alındı? Başbuğ, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk soruşturmaları sürecinin, bir gece yarısı, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını sağlayan yasanın FETÖ talimatı sonucu çıkarılmasıyla başladığını söylediği için…

Başbuğ'un ifadesi alınmadan önce Ahmet Hakan'ın programında konuşan AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, "AK Parti, FETÖ ile kol kola girdiyse bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı. 2002'de iktidara gelmişim, sene 2007 - 2008. Benim bir müsteşar atamam için bu adamın genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım. Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta da FETÖ vardı. Bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım. Mesele budur" ifadelerini kullandı!

Ayvalı, istifa etti ama bu konuşmadan dolayı, hakkında AKP'den kimse şikâyetçi olamadı. Çünkü bu bir itiraftı...

***

Peki Müyesser Yıldız neden tutuklandı? Yandaş basın üzerinden "Askeri casusluk suçlaması var" denildi ama tutuklama gerekçesi olarak, Yıldız'ın, TSK'nın Libya'daki faaliyetleriyle ilgili yazılarında, "devletin gizli bilgilerini açıkladığı yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunması" gösterildi.

Tutuklamanın, Yüksek Askeri Şura ile hiçbir ilgisi yok yani.

TSK'nın Libya'daki faaliyetleri, dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Dünya basınında, Libya'daki durum hakkında ayrıntılı bilgiler yayınlanıyor. Müyesser Yıldız ise sadece bir iki soru sormuş! 

Diğer taraftan Müyesser Yıldız, FETÖ davalarını takip eden tek gazeteci olarak, 15 Temmuz 2016'da ve ertesi gün neler yaşandığını, sanıkların ve tanıkların mahkemede verdiği ifadeler üzerinden yazdı. 15 Temmuz'un en kritik sanıklarından bir olan Mehmet Dişli'nin ayrıntılı ifadelerinin, tanık ifadeleriyle teyit edildiğini, mahkeme zabıtlarına dayanarak açıkladı... Bu ifadeler, yargılamanın seyrini değiştirecek boyutlarda...

Bütün bu olaylardan ne anlaşılıyor?

İktidar, 15 Temmuz'un sorgulanmasından fena halde rahatsız! 

Öyleyse, "15 Temmuz'un perde arkası konusunda haber yapmak, yorum yapmak, mahkeme zabıtlarını yayınlamak" yasaklansın da kimsenin başı derde girmesin bari!

----------------

Trump'a "derin darbe" uyarısı!

------------------

Katolik Kilisesi'nin ABD'deki Başpiskoposu Carlo Maria Vigano, ABD Başkanı Donald Trump'a gönderdiği mektupta, "Siyah Hayatlar Önemlidir protestolarının arkasında Amerikan derin devleti ve derin kilise var" uyarısında bulundu.

Vigano, yazdığı mektupta "Karanlığın çocuklarını, 'derin devlet' olarak tanımlayabiliriz, size karşı şiddetli bir savaş yürütmektedirler. Dikkat edin" ifadelerini kullandı. 

Okurlarımız ve takipçilerimiz hatırlayacaktır, bu konuda "ABD'de Soros darbesi mi? Turuncu devrimlerin organizatörü Soros'un kurucusu olduğu Kriz Grubu, ilk defa ABD içi olaylarla ilgili bir rapor yayınladı. Kriz Grubu, Trump'ın 'Terör örgütü' dediği Antifa'ya sahip çıkıyor ve başkanın değişeceğini öngörüyorsa, ABD Başkanı'na karşı örgütlenmiş kaos operasyonu yapılıyor demektir." diye bir analiz yapmıştık.

***

Daha da ilginç olan Trump'ın rakibi Biden'ın, "En büyük endişem Trump'ın bu seçimleri çalmaya çalışması. Postayla oy kullanımının hileli olduğunu söylüyor. Görevi bırakmayı kabul etmemesi halinde üst düzey askerlerin onu Beyaz Saray'dan çıkaracağına eminim" demesi…

Biliyorsunuz, Soros'un örgütleri, Yugoslavya ve Ukrayna gibi ülkelerde seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle turuncu devrim yapmıştı! 

Bu arada, Twitter'ın Türkiye'den AKP ile bağlantılı 7 bin 340 hesabı, "manipülasyonu engelleme politikalarını ihlâl ettikleri" gerekçesiyle kapatması da önemli. Bu olayların hepsi birbiriyle bağlantılı... Çin ve Rusya'da da benzer hesaplar kapatıldı..

dfs-004-001-011-001-001-001-002-016-1-006.jpg

Yazarın Diğer Yazıları