2 kişinin öldüğü İETT kazasında şoför için istenen ceza belli oldu

2 kişinin öldüğü İETT kazasında şoför için istenen ceza belli oldu
İstanbul Bahçelievler’de şubat ayında gerçekleşen,2 kişinin öldüğü 2 kişininde yaralandığı otobüs kazasındaki soruşturma tamamlandı. Şoför Sefer Baldan'ın 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Sefer Baldan'ın, İBB İETT'ye otobüs ile seyir halindeyken Bahçelievler durağına yanaştığı sırada uyuması sonucu kaldırıma çıktığı; durakta bekleyen Hikmet Kaya, Ahmad Rzayev ve Fehmi Aydın'a çarptığı belirtildi. Müşteki İbrahim Şekerli'nin ise otobüsün çarpacağını fark ederek yan tarafa doğru atlaması sonucu yaralandığı iddianamede yer alırken, kazanın ardından yaralı olarak hastaneye kaldırılan Hikmet Kaya ve Ahmad Rzayev'in hayatını kaybettiği kaydedildi.

foto7.jpg

Şoför Baldan savunmasında, “Olay sırasında bir anda gözlerim karardı. Gözlerimi açtığımda olay bitmişti. Normalde tansiyon ilacı kullanıyorum ancak olay günü kullanmadım. Kaza sırasında uyumadım" dedi.

2 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Otobüs içinde yolcu olarak bulunan görgü tanıkları şüphelinin uyukladığını ve bu nedenle kaza yaptığını beyan etti. İddianamede ayrıca otobüs içinde bulunan kamera görüntülerinde şüphelinin uyuduğunun açık ve net şekilde görüldüğü, bilirkişi incelemesinde otobüsün fren sisteminde herhangi bir arızanın bulunmadığının tespit edildiğine de yer verildi.

Savcılık Sefer Baldan hakkında, 'taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebinde bulundu.

İlgili Haberler