Çetin Doğan’ın bir sınır ötesi operasyonda yaptıkları

Çetin Doğan’ın bir sınır ötesi operasyonda yaptıkları
Eski bir güneydoğu gazisi Türk subayı, 28 Şubat davasında tutuklu bulunan eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan’la ilgili paylaştığı bir anısı sosyal medyada gündem oldu.

Eski Genelkurmay Harekat Başkanı ve eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan ilerlemiş yaşına rağmen 28 Şubat davasından müebbet hapis cezasına çarptırılıp cezaevine konuldu. Cezaevinde rahatsızlanan Doğan, hastaneye kaldırıldıktan sonra yapılan kontrolün ardından tekrar cezaevine götürüldü.

Sosyal medyada ''Godirikli Dombay'' rumuzunu kullanan eski bir güneydoğu gazisi, emekli bir subayın Çetin Doğan’la ilgili paylaştığı bir anısı ise sosyal medyada gündem oldu.

“ÇATIŞMA BÖLGESİNDE ASKERLERE KUMANYA DAĞITTI”

Sınır ötesinde yapılan bir operasyonda helikopter ile çatışma bölgelerine kadar giden general Çetin Doğan’ın askerlere kumanya ve meyve bıraktığını anlatan gazi, o dönem birlik komutanı olduğunu, yorgunluktan uyuyakaldığını öğrenen Doğan’ın da oradaki çavuşa “Uyandırmayın o zaman, selam söyle deyip” gittiğini anlattı.

Olayın tanığı çavuşta  komutanının anlattıklarını destekleyerek; “ Mevzilerimize katyuşa roketlerinin düştüğü operasyondu. Belimize kadar kar vardı. O günleri yad etmiş olduk.” ifadelerini kullandı.

İşte o gazinin anısı ve paylaşımları:

“Çetin Doğan general hastaneye kaldırılmış, Allah acil şifalar versin.

Adı bugünlerde sık sık anılıyor, ben de kendi gördüğüm pencereden kendisini anlatmak isterim.

Ben genç bir subayken, Çetin Doğan general de Jandarma Asayiş Kolordu Komutanıydı.

Tüm UH60 helikopterler operasyonel görevlerde kullanıldığı için, Çetin Doğan general Mİ17 helikopter ile gelirdi operasyon bölgelerine.

Sınır ötesinde büyük bir operasyonun bir parçasıydık. Yoğun çatışmalar yaşanıyordu. Böyle bir ortamda yorgunluk ve uykusuzluk normalimizdi.

Bir ara, çatışmalar azalıp, bölgede emniyet sağlanınca bir mevzide uyuyakalmışım.

Uyandığımda başucumda bir poşette kumanya ve yanında taze meyve olduğunu fark ettim.

Halil uzman çavuşa "bu nereden geldi" diye sordum.

Asayiş komutanı geldi, tüm askerlere kumanya ve meyve bıraktı. Birlik komutanını sordu, komutanım üç gündür hiç uyumadı, az önce mevzide uyuyakalmış dedim.

Uyandırma o zaman, selam söyle deyip gitti dedi.

Çetin Doğan general ile hiç el sıkışmadım, oturup sohbet etmedim. Muhtemelen bu olayı hatırlamaz bile.

Ama benim için Çetin Doğan general, sınır ötesinde, en uçtaki birliğin yanına gelip kumanya dağıtan, yorgunluktan sızmış bir üsteğmeni uyandırmaya kıyamayan bir komutandır. Kendisine acil şifalar dilerim. Kalın sağlıcakla…”

İlgili Haberler