Tutuklanan emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Çevik bir hakkında yeni gelişme

Tutuklanan emekli Orgeneraller Çetin Doğan ve Çevik bir hakkında yeni gelişme
28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan, dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir (82) ve emekli Orgeneral Çetin Doğan (81), İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildi.

28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 emekli general için yakalama kararı çıkarılmasının ardından, Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Dün Bodrum Adliyesi’ne giden Çetin Doğan ve Çevik Bir, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na götürülmüştü. Ancak ilerleyen saatlerde alınan kararla, Buca, Kırıklar’da bulunan İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledildiler.” dedi.

“TÜRK ADALETİ İÇİN YÜZ KARASI”

Adliye çıkışı konuşan Çetin Doğan, “Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Bu Türk adaleti için yüz karası bir şey” demişti.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi. Söz konusu maddeler kapsamında generallerin rütbelerinin alınarak, TSK ile ilişiklerinin kesileceği belirtildi.

İlgili Haberler