5G, yeryüzünde ''adem'' bırakacak mı?

5G, yeryüzünde ''adem'' bırakacak mı?

Strateji uzmanları sık sık "gıda kıtlığı geliyor" diye uyarıda bulunuyor! Sebebini söylemedikten sonra uyarıda bulunmanın bir kıymeti yok!

Sebebi bilirseniz, en azından önlem alınması için yetkililere baskı yapabilirsiniz. Sebep olarak karbon salınımı yüzünden oluştuğu varsayılan küresel iklim değişikliğini öne sürenler var ama Paris Antlaşması''nın "Sıfır karbon" hedefine imza atmak, ülkenize sanayileşme yasağı konulmasına boyun eğmek demektir! Kısacası böyle çözüm olmaz.

***

Şimdilerde dünyada 5G konusu tartışılıyor.

Prof. Dr. Selim Şeker, iki yıl önce Yeni Hayat''tan Halime Kirazlı''nın sorularını cevaplandırırken "5G ve 6G için uzaya gönderilen alçak seviyeli yörünge uyduları, dünyanın en ufak alanını bile radyasyona maruz bırakacak. Bu durumda dünyada radyasyonsuz, güvenli yaşanacak yer kalmayacak. Bu radyasyon da insanların derilerine ve gözlere doğrudan etki edecek, bağışıklık sistemini, hücre yapısını bozarak kansere sebep olacak. Kalbin çalışmasını bozacak, sperm üretimine zarar verecek. 5 G, insanlardan daha fazla zararı bitkilere verecek. Hayvanlardan ise önce böcekler ve kuşlar etkilenecek." demişti.

Bitkiler kurumaya veya yanmaya başlayınca, böcekler ve özellikle arı nesli de yok olunca, kalan bitkilerin meyve vermesi de duracak! İnsan, yani "Adem ile Havva''nın nesli" hâlâ hayatta kaldıysa ne yiyecek?

Birbirlerini mi, kimyasal maddelerden yapılmış yapay yiyecekleri mi? Yoksa bu sistemi yönetecek olanlar, "açlıktan telef olmadan hepsini kesip yiyelim" diyemedikleri için mi "atmosferi, büyükbaş hayvanlar kirletiyor, hepsini yok edelim" diyor.

Bitkiler, kuşlar ve böceklerin hızla yok olacağı bir dünyada kendileri dahil tek bir insanın bile hayatta kalamayacağını görmüyorlar mı?

Görseler bile bütün bilimsel uyarıları, "komplo teorisi" diye itibarsızlaştırarak yollarına devam ediyorlar! Bir taraftan da yeraltı sığınakları yaptırıyorlar! Mars''ta koloni kurma planı yapan da var.

***

"Peki bütün hükümetler, bu projelere boyun mu eğdi?" diye soranlar oluyor.

Bütün dünya "geri kalmamak" adına 5G teknolojisini kullanmak için yarışıyor! Türkiye, 5G konusunda dünyanın en yüksek hızına ulaşmakla övünüyor. Her gün denemeler yapılıyor. Bu arada "pandeminin başladığı yer" olarak gösterilen Vuhan, Çin''in 5G''yi kullanmaya başladığı yerdir!

5G kullanımına en etkili itiraz, havacılık şirketlerinden geldi!

BBC''nin haberine göre ABD''deki hava yolu ve kargo şirketlerinin yöneticileri, Amerikan makamlarına gönderdikleri ortak mektupta, 5G sinyallerinin uçakların navigasyon sistemlerini etkileyeceğini, bu hizmetin büyük havalimanları uçuşlara hazır hale getirilmeden devreye girmesi halinde "felaket" boyutlarında bir kaos yaşanacağını ve çok sayıda geniş gövdeli uçağın kullanılamaz hale geleceğini, on binlerce yolcunun mağdur olacağını ve "tedarik zinciri"nin bozulacağını bildirdi.

Hava yolu şirketleri, 5G''nin büyük havalimanı pistlerinin 3,2 kilometre yakınındaki bölgelerde devreye girmemesini istedi. Telefon şirketleri, ertelemeyi kabul etmek zorunda kaldı.

***

Havaalanlarına, uzaydan gelecek sinyalleri önlemek için dev jammerlar mı koyacaklar? Uçaklar havadayken ne yapacaklar? Her uçağa bir jammer lâzım!

Bu arada Selim Hoca,"Güvenlik için bilhassa devlet reisi ve bakanların kullandığı jammerler yüksek değerde radyasyon yaymakta ve uzun sürede kanser için zemin hazırlamaktadır." diyor! Öyleyse bütün "reis"lere göz göre göre "zamana yayılmış suikast" yapılmış olmuyor mu?

"Adem ile Havva cahil miydi, değil miydi" diye tartışmaya girişenler!

5G, yeryüzünde "Adem" veya "Havva" bırakacak mı? Bu konuya da kafa yorun biraz...

Yazarın Diğer Yazıları