9. Haçlı Seferi veya Küresel Haçlı Seferi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin yaptıklarını tamamen bir Haçlı saldırısı olarak gördüğünü ortaya koydu. Konuşmanın tamamına bu fikir hâkimdi:
-AKP, geleneksel köklerini inkar ve red ile oluşmuş, yurt dışında tasarlanmış, yurt içinde tanımlanmış ve tamamlanmış bir siyasal projedir.
-Özellikle tek başına iktidar kuvvetinin hoyratlığı ile kendinde güç vehmeden AKP zihniyetinin ‘açılım’denen yıkımın ve PKK ile işbirliği arayışlarının, MHP kalesine çarparak darmadağın olması, Başbakan ve ekibinde şok dalgası yaratmış ve tam bir bozgun ve gerçek ricat hali bütün partisini kaplamıştır.
-Türkiye’miz üzerinde hesabı olanların hepsi, Haçlı zihniyeti, Müslüman katili, Türk düşmanı, insanlık kasabı, milletimizden ve coğrafyamızdan intikam almak isteyenlerin tamamı Başbakan’ın arkasında kuyruğa dizilmişken, bunu alçaklık sayıp bir kez olsun ayaklanmış bir AKP milletvekiliyle karşılaştınız mı?
-Tekraren söylüyorum ki bu son olay, yalnızca Meclis zemininde meydana gelen bir taşkınlık değildir. Türk milleti ile tam bir hesaplaşmanın işaretidir. Bu hesap, Türk milleti ile kapanmamış defterlerin, al bayrağımıza karşı silinmemiş nefretlerin, İslâm’a karşı tükenmemiş düşmanlıkların ve kahraman ecdadımıza karşı bin yıldır unutulmamış yenilgilerin hesabıdır ve bunun adı, bir kez daha tekrar ediyorum, dokuzuncu Haçlı seferidir. Ve yerlerinden kalkarak MHP sıralarına yanaşanlar ise son bir hamle yapmaya çalışan yorgun ve tükenmiş Haçlı kalıntıları gibidir.

* * *

Tayyip Erdoğan ise Bahçeli’nin “Haçlı saldırısı” suçlamalarına sadece “Bugünkü konuşmaya baktığınız zaman, AK Parti’yi haçlı ordularına benzetecek kadar densiz bir yaklaşım... Ne demek bu ya? Yani, bu çatının altında, bu ülkede demokrasi mücadelesi veren, bu milletin oylarıyla iktidara gelmiş olan bir partiyi sen nasıl böyle çirkin benzetmeyle ortaya koyar, ifade edersin?” cümlesiyle cevap verdi ve böyle giderse Bahçeli’yi ciddiye almayacağını söyledi.

* * *

Bahçeli’nin sözleri dayanaksız mıdır? 
- AKP, kuruluşunda bile CFR’nin gizli memorandumunu parti programı haline getirmemiş midir? 
- AKP iktidar olduğu günden beri, ABD ve AB’nin taleplerini yerine getirmiyor mu? 
- Tayyip Erdoğan, 27 Ocak 2004 günü,  “Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve Türkiye’nin Ekonomik Kalkınması” konulu CSIS Konferansı’nda yaptığı konuşmada, yabancılara toprak satışını öngören yasaların nasıl ve kimler tarafından hazırlandığını şöyle itiraf etmemiş miydi:
“Çalışmalarımız Dünya Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu’nun uzmanları ile kendi uzmanlarımızın yürüttüğü alan çalışması ve ilgili çevrelerin katılımıyla yapılan toplantılar sonunda ortaya çıkan ve ‘Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı’olarak kabul edilen eylem planı çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.” 
- Tayyip Erdoğan’ın eş başkanı olduğu Büyük Orta Doğu Projesi, Fas’tan Endonezya’ya kadar İslam dünyasını hedef almıyor mu? Proje gereği, 22 ülkenin haritasının değişeceği söylenmedi mi? Türkiye, kendi ırkdaşlarına ve dindaşlarına karşı, NATO’nun Haçlı bayrağı altında,  ABD’nin Asya ve Orta Doğu’ya atlama merkezi haline getirilmek istenmiyor mu?
-  Son olarak Afganistan’da Türk askeri bu amaçla muharip haline getirilmedi mi? 
- Trabzon’daki askeri liman ve hava üssü kimin için hazırlanıyor?

Yazarın Diğer Yazıları