Amerika’dan tarihi korona aşısı itirafı: Meğer aşı engellemiyormuş

Amerika’dan tarihi korona aşısı itirafı: Meğer aşı engellemiyormuş
Dünya Sağlık Örgütü’nün aşı bulaşmayı önlüyor savına karşı ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi “Aşılı olanlar ve aşısız olanların kovidten korunma önlemleri aynı, çünkü hastalık bulaşabiliyor” dedi.

ABD’nin hastalıkların yayılmasını önleme ve salgın hastalıkları araştırmakla görevli kuruluşu CDC, kovid-10 önlemlerini güncelledi.

CDC, korona virüs hastalığına yakalanan kişilerin karantinaya alınmasının gerekmediğini açıkladı. Bunun yerine 5 gün boyunca maske takılmasını ve diğer insanlarla temasın kesilmesi tavsiye edildi.

En çok dikkat çeken güncelleme ise, aşılı ve aşısız kişiler için “korona virüsten korunma önlemlerinin” birebir aynı olmasıydı.

CDC, açıkça söyledi: “Aşılı olanlar ve aşısız olanların koronadan korunma önlemleri aynı, çünkü hastalık bulaşabiliyor.”

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ VE AŞI FİRMALARI AKSİNİ İDDİA ETMİŞTİ
Dünyada en yaygın olarak kullanılan iki kovid aşısı, AstraZeneca ve Pfizer-Biontech firmalarının ürettiği aşılar.

Her iki firma da, 2021’de aşılar piyasaya sürüldüğünde “Koronavirüs bulaşmasını ve hastalığın yayılmasını önemli ölçüde azaltıyor” demişti.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Dr. Kate O’Brien, aşıların koronavirüs salgınını ve yayılmasını ciddi oranda azalttığını iddia etmişti.

Ancak Amerikan Hastalık Kontrol Merkezi, aşılı ve aşısız olan kişilerin koronavirüsten korunma önlemlerinin aynı olduğunu ve hastalığın herkese bulaşabileceğini açıkladı.

İlgili Haberler