Afgan ve İranlıların yargılandığı uyuşturucu davasından şoke eden ayrıntı çıktı

Afgan ve İranlıların yargılandığı uyuşturucu davasından şoke eden ayrıntı çıktı
İstanbul’da düzenlenen operasyonda yakalanan 3.6 ton metamfetamin sonrası İranlı ve Afgan 8 kişiye açılan davadan şoke eden bir ayrıntı çıktı. Uyuşturucu şebekesinin kullandığı deponun emniyet binasına sadece 160 metre uzaklıkta olduğu tespit edildi.

Türkiye’de, tek seferde en yüksek metamfetamin yakalanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 7’si İranlı, 1’i Afgan 8 kişiye dava açıldı. 3.6 ton metamfetamin nedeniyle dava açılanlardan biri Dünya Jimlastik Şampiyonuydu. Şebekeye ait uyuşturucu deposunun, emniyet binasına olan uzaklığı ise 160 metre olarak ölçüldü.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2’si firari 8 sanıklı davaya göre, operasyon düğmesine geçen 23 Kasım’da basıldı. İstanbul Narkotik Polisi, gelen ihbar üzerine anılan gün harekete geçti. İlk olarak şüphelilerin kullandığı bir araç takibe alındı. Esenyurt’tan Beylikdüzü’ne giden araç, burada şüphelilere ait ikinci bir aracın yanında durdu.

KAÇMAK İSTEDİ POLİSE ÇARPTI

Sanıklar bu esnada, bir araçtan diğerine bir çanta koydu. Polis, harekete geçen bu aracı takibe aldı. Araçtaki şüpheli, motosikletle gelen bir kişiye çantayı verdi. Çantada 3 paket vardı. Ekipler bu kez motosiklet sürücüsünü takibe aldı. Anonsa rağmen sürücü durmadı. Polislerden birine çarpan sürücü zor kullanılarak durduruldu. Aramada 30 kilo metamfetamin bulundu.

KAVAKLI SOKAKLARINDA NEFES KESEN KOVALAMACA

Büyük bir şebeke ile karşı karşıya olunduğunu gören polis, kısa süre önce takibe aldıkları iki araç için bölgedeki ekipleri alarma geçirdi. Çok sayıda ekip, şüphelilerin kullandığı iki aracı yakalamak için harekete geçti. Beylikdüzü Kavaklı tarafında bulunan iki araçla polisler arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. Şüphelilerden biri aracıyla, polis aracına sert bir biçimde çarptı.

f2-th5vxyaaaajh.jpg

AYNI GÜN ÜLKESİNE KAÇTI

Bu iki araçtaki 3 kişi bir süre sonra araçlardan indi ve kaçmaya başladı. Üç şüphelinden 2’si yakalanırken biri kaçtı. Yakalanamayan kişi, sıvı metamfetamini, katı hale getiren Mohammad Kamandi’den başkası değildi. Kayıtlara bakıldığında Kamandi’nin, polislerden kaçtığı gün, yani 23 Kasım akşamı saat 19.00 uçağıyla ülkesi İran’a gittiği belirlendi.

UYUŞTURUCU İŞİ YAPTIKLARINI KABUL ETTİ

Kaçmaya çalışırken yakalanan kişilerden biri olan Mohammadbagher Mojahe, uyuşturucu işi yaptıklarını kabul etti. Mojahe, bu iş için Beylikdüzü’nde bir villa ve 3 katlı bir işyeri kiraladığını söyledi. Mojahe, ayrıntılı ifadesinde ‘patronunun’ İran’da bulunan Ali Goudarzi olduğunu söyledi.

DEPONUN EMNİYETE UZAKLIĞI 160 METRE

Şüphelilerin yakalanmasından sonra, uyuşturucu işi için kiralanan villa ve işyerine gidildi. İşyerinde 26 ton sodyum sülfat ele geçirildi. Bu madde, uyuşturucu üretiminde kullanılıyor. Beylikdüzü Dereağzı Mahallesi’ndeki villaya giden polis, çarpıcı bir tablo ile karşılaştı. Villada 3 ton 533 kilo metamfetamin bulundu. Bu arada, 26 ton sodyum sülfat yakalanan işyerinin Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne olan uzaklığının ise 160 metre olduğu bilgisi dosyaya girdi.

DÜNYA JİMNASTİK ŞAMPİYONU DA TUTUKLANDI

Yürütülen soruşturma sonrası Amin Behboodian (34), Hossein Kargarsani (32), Mohammadbagher Mojahed (32), Mohsen Ebrahimghavim (35), Seyed Hamid Reza Babaei (37) ile Afgan asıllı Ayneddin Rahmani (22) tutuklandı ve haklarında dava açıldı. Tutuklanan Babaei 2014 yılında Dünya Jimnastik Şampiyonuydu. Firari konumdaki Ali Goudarzi (33) ile Mohammad Kamandi (34) hakkında ise ek iddianame hazırlandı ve haklarında yakalama kararı çıkarıldı.

İlgili Haberler