İşte şehirlerarası yolculukta başınıza gelecekler. AKP kuyruklardan sonra bunu da başardı. Sefer tası dönemi başladı

İşte şehirlerarası yolculukta başınıza gelecekler. AKP kuyruklardan sonra bunu da başardı. Sefer tası dönemi başladı
Dinlenme tesislerinde yemeklere yapılan zamlar sonrası vatandaşlar seyahatlerinde sefertasıyla yemek taşıyacaklarını ifade etmeye başladı. AKP kendi döneminde sürekli eleştirdiği ‘uzun kuyrukları’ yaşarken sefer tası dönemini de geri getirmiş oldu.

Pahalılık ve enflasyon öyle bir hale geldi ki AKP ‘kuyruklar dönemi’ olarak eleştirdiği dönemi yaşar oldu. Temel gıda maddelerinde yaşanan sıkıntı sonrası ilk yağlarla başlayan kuyruklar et ve ekmek kuyruklarıyla devam etti.

AKP döneminde halk adeta geçmişi yaşar hale gelirken AKP iktidarı sefertası dönemini de ülkeye getirmiş oldu.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar tatil hazırlıklarına yavaş yavaş başlarken vatandaşları uzun yolculukların dinlenme alanlarında bir sürpriz bekliyor. O da dinlenme tesislerindeki lokantalara gelen zamlar.

Vatandaşların tek dinlenme alanları olan tesislerde daha şimdiden çorba 22 liraya, Kuzu tandır 90 liraya, Musakka 62 liraya yükseldi bile.

Fiyatları gören vatandaşlar duruma isyan ederken artık vatandaşlar seyahatlerinde yanlarında sefer tasıyla yemek götüreceklerini ifade ediyor.

Fiyatları gören vatandaşlar ise duruma isyan etti. Bir vatandaş artık evden börek, çörek, ekmek arası yapıp yanında götüreceğini söylerken “Bu fiyatlarla artık kimse dinlenme tesislerinde yemek yemez. Fiyatlar ateş pahası, bir çorba 22 lira olur mu ya?” ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş ise, “Valla yemeğimizi evden sefer taslarına doldurup yanımızda götürmekten başka çaremiz kalmadı. 4 kişilik bir ailenin dinlenme tesislerinde yemek yemesinin maliyeti neredeyse en az 350-400 lirayı buluyor. Ben bu paraya evimde 10 gün tencere kaynatırım” dedi.

Dinlenme tesislerindeki lokantalar ise artık sinek avlayacağa benziyor.

SEFER TASI NEDİR?

Sefer tası, geçmiş yıllarda genellikle işe giden vatandaşların yanlarında yemek götürmesini sağlayan yemek takımlarına verilen isim. Vatandaşların yanlarında ayrı ayrı yemekler götürebilmesine olanak veren sefer tası, üst üste getirilerek birbirine tutturulan küçük kaplardan oluşmaktadır.

Sefer tası, Yeşilçam’da ise başta Şener Şen ve Kemal Sunal olmak üzere pek çok aktörün oynadığı filmlerin vazgeçilmez parçası olmuştur.

İlgili Haberler