AKP'li belediyeden Ensar Vakfı yöneticisine ihale kıyağı: 7 yılda tam 48 ihale

AKP'li belediyeden Ensar Vakfı yöneticisine ihale kıyağı: 7 yılda tam 48 ihale
Ensar Vakfı’nın eski yöneticilerinden AKP’li Hilmi Türkmen’in başkanlığını yaptığı Üsküdar Belediyesi’nin milyonlarca liralık bir ihalesi daha Ensar yöneticisinin şirketine gitti.

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı İsmail Şirin ve kardeşlerinin şirketi, Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ihalelerle gündeme gelmeye devam ediyor.

Çocuğa yönelik istismar skandallarıyla anılan Ensar Vakfı’nın başkan yardımcısı İsmail Şirin ve kardeşlerine ait şirketler, Üsküdar Belediyesi’nden aldığı milyonlarca liralık ihaleyle bir kez daha gündeme geldi.

uskudarbelediyesi.jpgGazetepencere’den Ersan Kınık imzalı habere göre, Kamu İhale Bülteni’nde Üsküdar Belediyesi, 19 Eylül’de “Sosyal tesis işletmelerinde muhtelif kuru gıda alımı” adıyla bir ihale düzenledi. Daha önce Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği çok sayıda gıda alımı ihalelerinde olduğu gibi bu ihalede de teklif veren tek şirket İsmail Şirin’in kardeşlerine ait olan Akis Yiyecek ve İhtiyaç Maddeleri Tic. Ltd. Şirketi oldu.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN SON 7 YILDA 48 İHALE ALDI

Belediye ile şirket arasında 11 Ekim’de 4 milyon 974 bin 273 TL’lik sözleşme imzalandı. Ayrıca şirket daha önce kazandığı ihalelerde olduğu gibi bu ihaleye de tek başına girip kazandı.

Şirket bu ihaleyle birlikte toplamda Üsküdar Belediyesi’nden son 7 yılda 48 ihale almış oldu. 48 ihalenin alındığın dönemde de de Hilmi Türkmen belediye başkanıydı.

İhalelerin toplam bedeli ise 80 milyon 915 bin TL’yi bulmuş durumda. Ayrıca şirketin aldığı ihalelerin tamamının Üsküdar Belediyesi’nden olması da dikkat çekti.

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre; 2015 yılının ekim ayında 50 bin TL sermaye ile kurulan şirket 2016 yılının başından bu yana Üsküdar Belediyesi’nin açtığı gıda alımı ihalelerinin büyük bölümünü kazandı. 2020 yılında sermayesini 1,5 milyon TL’ye yükselten şirketin yönetiminde İsmail Şirin’in kardeşleri Cemile Şirin ile Ayşe Şirin bulunuyor.

YÜZLERCE MİLYON LİRAYI BULAN İHALELERİ TEK TEK KAZANDILAR

Ensar Vakfı Başkan Yardımcısı İsmail Şirin’in yönetiminde bulunduğu Şirin Kardeşler isimli şirket de Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ihalelerle dikkat çekiyor.

İsmail Şirin’in şirketi Şirin Kardeşler de 35 ihalenin tamamını Üsküdar Belediyesi’nden aldı ve bu ihalelerin toplam bedeli 208 milyon TL’yi geçti.

Üsküdar Belediyesi’nin Ensar yöneticisi İsmail Şirin ve kardeşlerine verdiği ihaleler geçen yıl CHP Üsküdar ilçe Başkanlığı tarafından belediye binası önünde protesto edilmişti.

CHP’Lİ ÜYELER RAPOR HAZIRLAMIŞTI

Üsküdar Belediyesi Denetim Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Ayça Betül Mete ve Aziz Yağmur da, Denetim Komisyonu raporuna karşı bir şerh raporu hazırlayarak Şirin Kardeşler ve Akis Yiyecek’in sadece 2022 yılında Üsküdar Belediyesi’nden toplamda 68 milyon 414 bin TL’lik sözleşme bedeli ile ihale aldığına dikkat çekmişti.

İlgili Haberler