AKP'nin Ankara adayı belli oldu. En yakınındaki isim açıkladı

AKP'nin Ankara adayı belli oldu. En yakınındaki isim açıkladı
Yerel seçimlere 3 ay gibi kısa bir süre kala, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çıkaracağı aday belli oldu.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi partiler aday çalışmalarını sürdürüyor. Partiler, büyükşehirlerdeki adaylarını da belirlemeye başladı.

AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'nin adayı Mansur Yavaş'a karşı kimi aday göstereceği merak konusuydu.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un yeğeni Fatih Altınok yaptığı paylaşımda, amcası Turgut Altınok'un bugün yapılacak AKP Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından adaylığının açıklanacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

"TURGUT ALTINOK BUGÜN AÇIKLANACAK"

Altınok'un yeğeni Fatih Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rabbim'in izniyle inşallah 27/12/2023 Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına efsane başkan, amcam Turgut Altınok'u açıklayacak." ifadelerini kullandı.

"GÖREV VERİLİRSE HAZIRIZ" DEMİŞTİ

Altınok, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir TV programında adaylığı için “Beklemekten ziyade bu görev verilirse göreve hazırız. Ankara’yı biliyoruz. Ankara’mızın birçok ilçesinde köylerinde hizmetimiz vardır. 30 yıllık belediyecilik hafızamız var Ankara’da” ifadelerini kullanmıştı.

gctrbk2xkaartzy.jpeg

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara’nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında yapan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yürüttüğü çalışmalardan dolayı Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına lâyık görüldü. Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi`nde ders verme yetkisiyle "Profesör" oldu.

Asıl mesleği avukatlık olan Altınok'un siyasi hayatı, Ülkü Ocakları'nda başladı. 25 yaşındayken Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, daha sonra MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. 12 Eylül Darbesi’nden sonra 28 yaşında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 1994 yerel seçimlerinde MHP’den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, kuruluş aşamasında içerisinde bulunduğu AK Parti’den 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı seçilirken, 31 Mart 2019’da yapılan son yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

Turgut Altınok evli olup iki kız, iki erkek çocuk babasıdır.

11.jpg

İlgili Haberler