Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi akademik personel alacak

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi akademik personel alacak
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi ve elamanı alacağını duyurdu. Son başvuru tarihi 13 Ocak 2023 olarak açıklandı.

Resmi Gazete''de Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada:
''02.11.2018 tarih ve 30583 sayılı Resmi Gazetede "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik" uyarınca aşağıda belirtilen Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ile Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Esasları''nm ilgili maddeleri uyarınca profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alınacaktır.'' denildi.
Başvurular, ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde elektronik ortamda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi https://başvuru,asbu.edu.ir adresi üzerinden yapılabilecek olup adayların kamu hizmetine girmede aranan genel şartlara sahip olması, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Esaslarında belirtilen koşulları sağlamaları ve ilan şartını taşımaları gerekmektedir.
Şahsen veya posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
İlanımıza http://www.asbu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Başvuru için gerekli belgeler:
1. Dilekçe (Profesör kadrosuna başvuracak adayların başlıca araştırma eserini dilekçelerinde belirtmeleri gerekmektedir.)
2. ASBÜ Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Esasları ile Yayın Değerlendirme Formu-Bcyannamc (Fonu https://pdb.asbu.edu.tr/tr/asbu-ogretim-uyeligine-atanma-ve-yukseltme-esaslari adresinde yer almakta olup, bilgisayar ortamında doldurularak imzalanması ve başvuru sistemine yüklenmesi gerekmekledir.)
3. Özgeçmiş ve yayın listesi
4. Lisans, yüksek lisans, doktora belgesi ve doçentlik belgesi (Onayh, yurt dışından alınmış ise denkliğinin YÖK/Ünivcrsitclcrarası Kurul tarafından onaylandığını gösterir belge)
5. Yabancı dil belgesi*
6. Fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olmalı)
7. Nüfiıs cüzdanı fotokopisi
8. Adli sicil kaydı
9. Erkek adaylar için askerlik belgesi
10. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Takip Programından (HİTAP) alman Hizmet Belgesi (Halen bir Kamu Kuruntunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar için)
Not: Başvurularda c-dcvlet sistemi üzerinden alman karekodlu belgeler kabul edilmektedir.
* Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Esaslarıgereğince;
Yabancı dilde eğitim yapan birünlcrdc YÖK tarafından kabul edilen eğitim dilindeki merkezi yabancı dil sınavından en az 85 (seksen beş) veya eşdeğeri kabul edilen bir sınavdan muadili bir puan almak.
% 30 yabancı dille veya % 100 Türkçe eğitim yapan birimlerde YÖK tarafından kabul edilen sınavlardan en az 70 (yetmiş) puan veya eşdeğeri kabul edilen bir dil sınavından muadili bir puan almak.


Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğünden:
Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı Birimlerine, 15.07.2018 tarihli ve 30479 sayılı Resmi Gazetc''de yayımlanan 10 sayılı Resmi Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi''nın 5 inci maddesinin ikinci fıkrası, 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri ve 09.1 L2018 tarihli Resmi Gazete''de yayımlanarak yürürlüğe giren "öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik''in ilgili maddelerine göre Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacaktır.
Başvurular, ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde elektronik ortamda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi https://başvuru,asbu.edu.tr adresi üzerinden yapılabilecek olup adayların kamu hizmetine girmede aranan genel şartlara sahip olması ve ilan şartını taşımaları gerekmektedir.
Şahsen veya posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Başvuru için gerekli belgeler:
1. Dilekçe (Başvurudilekçelerinde başvurulan kadronun ilan numarası, birimi, anabilim dalı, unvanı, derecesi ve adayın ikametgah adresi, telefon numarası, e-mail adresi vs. açıkça belirtilir.)
2. Özgeçmiş
3. Lisans/Lisansüstü diplomaları veya geçici mezuniyet belgesi (Onaylı, yurtdışından alınmış ise denkliğinin YÖK/Üniversitelerarası Kurul tarafından onaylandığını gösterir belge)
4. Lisans Transkripti (onaylı belge)
5. Lisansüstü Öğrenci belgesi
6. ALES belgesi
7. Fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olmalı)
8. Yabancı dil belgesi
9. Tecrübe belgesi (SGK dökümü ve işyerinden alınacak çalıştığı birimi ve yaptığı görevi gösterir belge)
10. Nüfus cüzdanı fotokopisi
11. Adli sicil kaydı
12. Erkek adaylar için askerlik belgesi
13. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Takip Programından (HİTAP) alınan Hizmet Belgesi (Halen bir Kamu Kurumunda çalışmakta olanlar ile ayrılmış olanlar için)
Not: Başvurularda e-devlet sistemi üzerinden alınan karekodlu belgeler kabul edilmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:
1. Adayların 657 sayılı Kanunun 48''inci maddesinin tüm şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.
2. Adayların Devlet Mecburi Hizmet Yükümlülüğü bulunmaması gerekmektedir.
3, Başvurular https://basvuru.asbu.edu.tr adresi üzerinden yapılacak olup posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Sonuçların başvuru yapılan birimin internet adresinden takip edilmesi gerekmekledir.
4. Onaylı istenilen belgelerin. Noterden veya Resmi Kurumlarca "Aslı Gibidir" yapılarak onaylanması gerekmektedir.
5. Adayların tek bir kadro ilanına müracaat etmeleri gerekmektedir. Birden fazla kadroya başvuran adayların her iki başvurusu da değerlendirmeye alınmayacaktır.
6. İslenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilebilir.
7. Adayların "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul vc Esaslar Hakkında Yönetmelikteki başvurulan kadroya ait atanma ile ilgili şartlan sağlaması gerekmektedir.
8. Öğretim görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Kanun''un 31. maddesine göre, araştırma görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Kanun''un 50/d maddesi uyarınca atama yapılacak olup araştırma görevlisi İlanına başvuracak adayların sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmaları gerekir.
9. İlanımıza http://www.asbu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

SINAV TAKVİMİ:
Adayların ilanın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlgili Haberler