Dolandırıcılar böyle tuzağa düşürüyor. Araç kiralamak isteyenler dikkat

Dolandırıcılar böyle tuzağa düşürüyor. Araç kiralamak isteyenler dikkat
Yaz aylarının gelmesiyle araç kiralama sektörü de dolandırıcılardan nasibini aldı. Nisan ayında 2 bin kişiyi dolandırarak toplam 5 milyon TL'lik vurgun yapan 24 kişinin gözaltına alındığı bilinirken, geçtiğimiz ay da 8 şüphelinin 900 bin TL haksız kazanç elde ettiği görüldü. Uzmanlar, özellikle araç kiralama sitelerini kopyalayan dolandırıcılara karşı uyardı.

Dolandırıcılar böyle tuzağa düşürüyor. Yeni yöntemi ifşa oldu: Araç kiralama sitelerini taklit ediyorlar

Dolandırıcıların son hedefi, araç kiralama sektörü oldu. Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle artan araç kiralama taleplerini fırsat bilen kötü niyetli kişiler, bilinen markaların internet sitelerini kopyalayarak oluşturdukları sitelerle yüzlerce kişiyi dolandırdı.

Nisan ayında Balıkesir ve İstanbul''da düzenlenen eş zamanlı baskınlarda araç kiralamak isteyen 2 bin kişiyi 5 milyon TL dolandıran bir çete çökertilirken, geçtiğimiz ay da 8 şüphelinin aynı yolla 900 bin TL haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Uğur Yılmaz, “Dolandırıcılar daha çok tanınmış araç kiralama markalarının internet sitelerini kopyalama yöntemine başvuruyor. Araç kiralamak isteyenlerin bir anlık dikkatsizliği, önemli finansal kayıplara sebep olabiliyor” dedi.

“KURUMSAL ŞİRKETLER EFT, HAVALE YA DA NAKİT ÖDEME TALEP ETMEZ”

Araç kiralama işlemlerinde kredi kartı kullanıldığını belirten Uğur Yılmaz, “Kurumsal şirketler kullanıcılardan EFT, havale ya da nakit ödeme gibi taleplerde bulunmaz. Tüm ödeme işlemleri SSL sertifikasına sahip ortamda, kredi kartıyla gerçekleştirilir. Kurumsal araç kiralama şirketlerinin destek ve iletişim kanalları da 444’lü numaralardır. Kurumsal firmalar WhatsApp hattı üzerinden para talep etmez, buradan yazışarak başkaları adına havale/EFT gibi yollarla ödeme istemez” dedi.

(Kaynak: DHA)

İlgili Haberler