Aşı ölümleri de virüse yükleniyor!

Aşı ölümleri de virüse yükleniyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca''nın "65 yaş üzeri grupta vefat sayılarının iki kattan fazla arttığını tespit ettik. Gelecek 3 yıl boyunca mevcut ölümlerin üç dört katı kadar daha kayıp beklendiği belirtilmektedir" sözlerini, sosyal medyada "aşıların sebep olduğu ve olacağı ölümleri de korona virüse yükleme hazırlığı" olarak yorumlayanlar var.

ABD Salgın Kontrol Merkezi bile BioNTech ve Moderna aşısı yaptıran 30 yaş ve altı yetişkinlerde kalp iltihaplanmasına rastlandığını açıklarken Bilim Kurulu üyesi Prof. Ateş Kara''nın "Türkiye''de uygulanan aşılarda ciddi yan etkiler görülmedi" demesi de garip!  Çünkü aşıdan sonra hastanelik olanlar veya ölenler Türkiye''de de var ama veriler açıklanmıyor!

***

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer/BioNTech ve Moderna''nın Corona virüsü aşıları için bilgi formlarına, ergenlerde ve genç yetişkinlerde nadir görülen kalp iltihabı vakaları hakkında bir uyarı ekleyeceğini açıkladı.

Türkiye''de de böyle bir uyarı eklenecek mi? Yani "aşı olduktan sonra, kalp kası iltihabı sorunu yaşayabilirsiniz" diye vatandaşa bildirim yapılacak mı?

ABD''deki çalışmaya başkanlık eden Dr. Grace Lee, "Görülen kalp kası iltihabı vakalarının aşıyı takiben ortaya çıktığı belirgindi ve sıklıkla ikinci dozdan sonraki hafta içinde genel olarak göğüs ağrısı şeklinde kendisini belli etti." dedi.

***

Koca ise Türkiye''de aşıların yan etkilerinin günlük hayatı etkilemeyecek düzeyde olduğunu söylüyor ve ekliyor:

"Bizim ülkemizde aşının istenmeyen etkileri, yan etkileri yakın takip ediliyor. Aşı sonrası istenmeyen etki izlem sistemi çerçevesinde düzenli olarak bu bilgiler toplanıyor. Her ilde yapılıyor. Bu bildirimleri hem sağlık çalışanları hem de ayrıca kişiler isterse yapabiliyor."

Bu açıklama, "Doktorun feryadı: İnsanları yanlış tanı ve tedavi öldürüyor" başlıklı yazımda görüşlerine yer verdiğim doktorun "İlaç verilene ne oldu, verilmeyene ne oldu? Bunu görmek ve göstermek için çalışma yapmak istiyorum ama izin istesem vermezler, izin istemesem ayrı bir dert! Bu rakamlar bakanlıkta var" sözlerine yeterli bir cevap teşkil etmiyor. Zira araştırma yapmak isteyen doktora bakanlık izin verse bile ildeki yetkililer engel çıkarıyor.

***

Fahrettin Koca''nın "Bugün küresel ölçekte en az 3.9 milyon insan hayatını kaybetti ancak doğrulanmamış vakalar ve sağlık hizmetine erişimin kısıtlanması gibi 10 milyonun üzerinde ölüm de Covid-19 ve onun yıkıcı etkisi değerlendiriliyor." sözleri de Türkiye''deki ölümlerin sorumluluğunu yok etmiyor! Çünkü halk öyle bir korkutuldu ki ciddi hastalığı bulunan insanlar, hastanelere gitmedi, gidemedi. Bu sebeple ölenlerin, "virüs tedavisi" sırasında ölenlerden daha fazla olduğu böylece itiraf edilmiş oluyor!

Koca, "Hastalığı geçirdikten ve tamamen iyileştikten 45 gün sonrasında yaşanan ölüm olaylarını incelediğimizde 65 yaş üzeri grupta vefat sayılarının iki kattan fazla arttığını tespit ettik." diyor. Bu ölümlerin sebebi, yaşlı hastalara da aynı tertip verilen ilaçların organ yetmezliğine yol açması olmasın! Özellikle ilk gün verilen 16 hap!

***

Bu arada, Kanada''nın Saskatchewan eyaletinde, geçmişte yerlileri asimile etmek için kullanılan bir okulda yüzlerce isimsiz çocuk mezarı daha bulundu.

Ülkede geçen ay British Columbia eyaletinde de benzer bir yatılı okulda 215 çocuğun ceset kalıntıları bulunmuştu.

Kanada''da 1863-1998 yılları arasında, ailelerinden ve evlerinden koparılarak zorla bu yurtlara konan çocukların sayısı 150 binden fazlaydı.

Sadece Kanada''da 150 bin Kızılderili çocuğunu yatılı okullarda toplayıp çoğunu katlederek toplu mezarlara gömen bir "medeniyet"in ürettiği aşılara güven olur mu?

Yazarın Diğer Yazıları