Bahçeli’den Öcalan’a övgüler düzen Buldan ile samimi sohbet

Bahçeli’den Öcalan’a övgüler düzen Buldan ile samimi sohbet
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, Meclis Genel Kurulu'nda HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile samimi pozlar vermesi bütçe görüşmelerine damga vurdu. Buldan’ın, Bahçeli’nin isteği üzerine MHP sıralarına yöneldiği bildirildi.

TBMM’deki 2019 yılı Bütçe Görüşmeleri sırasında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Meclis kürsüsünden PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a övgüler düzen konuşmasının ardından, MHP sıralarına yönelerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi dikkat çekti.

Bahçeli’nin isteğiyle MHP’li vekillerin Buldan’ı davet ettiği belirtilirken, Buldan’ın bu davet üzerine MHP sıralarına yönelerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile samimi bir şekilde sohbet etmesi güne damga vurdu.

KÜRSÜDE SKANDAL 'ÖCALAN' AÇIKLAMASI

Bahçeli’yle gerçekleştirdiği samimi sohbetle gündeme gelen Buldan’ın, görüşme öncesi Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma ise dikkat çekti. Konuşmasında PKK ele başına övgüler düzen Buldan, "Sayın Öcalan’ın devrede olduğu süreçte demokrasi, özgürlükler, demokratik anayasa, demokratik cumhuriyet, barışçıl dış politika konuşuluyordu" ifadelerini kullandı.

BU İLK DEĞİL

Bahçeli ve Buldan arasında geçen samimi sohbetin kamuoyuna yansımasının ardından akıllara, Meclis’te Devlet Bahçeli’nin HDP’lilerle daha önce yaptığı sohbetler geldi.

Devlet Bahçeli, daha önce de Ahmet Türk ve diğer HDP’lilerle Meclis’te samimi sohbetler ederken görüntülenmiş, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yargılanan HDP eski Mardin Milletvekili Ahmet Türk için; ‘tutuksuz yargılansın’ talebinde bulunmuştu.

İşte Devlet Bahçeli’nin HDP’lilerle verdiği samimi görüntülerden bazıları:



"GEL HASİP YANIMA OTUR"

Bahçeli, 2008 yılında 1. Meclis'te gerçekleştirilen 23 Nisan kutlamalarında da dönemin DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’a elini uzatarak, "Gel Hasip, yanıma otur. Birinci Meclis’in renkleri tamamlansın" demişti.

Kaplan, Bahçeli'nin bu tutumuna ilişkin daha sonra yaptığı bir açıklamada "Bahçeli, Grup toplantılarında en sert eleştirmesine rağmen, Mecliste her karşılaştığımızda uzlaşı, diyalogdan yana tavır göstermiştir. Bundan anamuhalefet ve iktidar partileri de ders çıkarmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler