Beşiktaş Adana Demirspor'u nasıl yener

Beşiktaş Adana Demirspor'u nasıl yener

Zaten ligde şimdiye kadar iki takımın maçları hep enteresan olmadı mı? Mesela 1989-90 sezonunda oynanan ve Beşiktaş''ın 10-0 kazandığı maç... Bu rekor hala kırılmadı, lig tarihinin unutulmazları arasındaki yerini aldı.

Sadece bu da değil... Her maçtan sonra günlerce konuşuldu. Ligin ilk yarısında İstanbul''da oynanan ve 3-3 biten karşılaşmayı getirin gözlerinizin önüne... Olanları unutabildiniz mi?

Gelelim bu akşama... Adana Demirspor çok formda. Aldığı sonuçlar ve ligdeki durumu bunu gösteriyor zaten. Beşiktaş ise oynadığı futbolun karşılığını alamayan bir takım görüntüsünde. Hep bir eksiklik var! Oyuncu olarak değil, taktiksel açıdan.

Beşiktaş''ın Adana Demirspor''u yenebilecek kapasiteye sahip olduğuna inanıyorum. Ama yenebilir mi? İşte orası 2 isme bağlı.

Öncelikle Önder Karaveli. Beşiktaş''taki görevine iyi başladı. Herkes umutlandı. Yönetim her ne kadar gelecek sezon hoca arasa da Karaveli''nin göreve devam etmesi gerektiğine inananlar çoğalmıştı.

Ama sonra Önder hoca garip garip deneylere başladı. Yok 3''lü defans, yok orta sahada değişik isimler, tuhaf değişiklikler. Son kupa maçında Batshuayi de yedek soyundurması bu tuhaflıklardan biriydi bence.

Oysa hocanın yapması gerekenler:

- Herkesi kendi mevkiisinde oynatmak,

- Kadrondaki en iyi futbolcular kimlerse onlara yer vermek, (Ghezzal, Larin, Batshuayi gibi isimleri yedek soyundurmamak)

- Cesur bir şekilde ofansif oynatmak.

Yoksa yine zorlanır Beşiktaş, kazanamaz belki de, hatta yenilebilir de.

Bir de Balotelli faktörü var. Sergen Yalçın''ın yıllar önce verdiği saçma bir demeç yüzünden adam Beşiktaş maçlarına bir başka çıkıyor. Sahada kırmızıyı görmüş boğa gibi saldırıyor. Bir de formda ki şu sıralar; İtalyan Milli Takımı''na bile çağrıldı yıllar sonra, o derece yani.

Balotelli için Beşiktaş''ın orta sahasının da savunmasının da çok dikkatli olması gerekiyor. Bir kere ceza sahası çizgisi yakınlarından şut vurmasını engellemeleri, ceza alanı içinde de topla buluşmasını önlemeleri şart.

Futbol aslında zor gibi görünen basit bir oyun. Hocaların hocası rahmetli Coşkun Özarı''nın dilinden düşürmediği söz gibi; "İyi futbol iyi futbolcularla oynanır!" Önder hoca, sen de iyi futbolcularını koy sahaya sakın farklı deneylerle macera arama.

Yazarın Diğer Yazıları