Beyrut'ta patlama

Beyrut'ta patlama
Lübnan Devlet Haber Ajansı, İsrail'in Beyrut'ta Hamas'a ait bir ofisi vurduğunu bildirdi. Saldırıda 6 kişi ölürken, 11 kişi de yaralandı. Ölenlerin arasında üst düzey bir Hamas üyesi de bulunuyor.

Beyrut'un güney banliyösü Dahiye'de bir patlama meydana geldiği bildirildi.

Akşam saatlerinde Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye banliyösünde, bir tatlıcı dükkânı yakınlarında patlama meydana geldi.

Lübnan resmi haber ajansı ise, İsrail’e ait bir insansız hava aracının Beyrut’ta bulunan Hamas ofisine saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırıda biri Hamas'ın üst düzey yöneticilerinden olan Salih El Aruri olmak üzere 6 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı'nın (NNA) geçtiği bilgide, "Beyrut'un güney banliyölerinde Hamas ofisinin hedef alınması sonucu dört kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı" ifadeleri kullanıldı. Meydana gelen patlamada üst düzey bir Filistinli yetkilinin öldüğü iddia edildi.

Gazeteci Hasan Sivri'de patlamanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'nin öldürüldüğünün doğrulandığını duyurdu.

h.jpg

İsrail ordu radyosu da, İsrail’in insansız hava aracıyla Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih Aruri’nin öldürüldüğünü bildirdi.

HAMAS: KORKAKÇA SUİKASTLAR DİRENİŞİMİZİ ENGELLEMEYECEK

Saldırı sonrası Filistin kanadından da bir açıklama geldi.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, "Siyonist işgalcilerin (İsrail), Filistin içinde ve dışında liderlerimize ve sembol isimlere yönelik gerçekleştirdiği korkakça suikastlar, halkımızın iradesini ve kararlılığını kırmayı başaramayacak, cesur direnişimizi engelleyemeyecek" denildi.

Hamas, ayrıca İsrail'in bu suikastle, "Gazze'deki hedeflerine ulaşmaktaki başarısızlığını kanıtladığını" belirtti.

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu. İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan'da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas'ın İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

662411-2098830371.jpg

İlgili Haberler