Elon Musk'ın Starlink uyduları hacklendi

Elon Musk'ın Starlink uyduları hacklendi
Konferans veren bir siber güvenlik uzmanı en çok korunaklı olduğu düşünülen Elon Musk'ın Starlink uydularını hacklediğini açıkladı. Bu hackleme işleminde ev yapımı bir çip kullanıldığının da altı çizildi.

Bir güvenlik araştırmacısı, Las Vegas’ta düzenlenen bir etkinlikte ev yapımı bir çip ile Starlink uydu çanağının kontrolünün nasıl ele geçirilebileceğini gösterdi. Belçika''daki KU Leuven Üniversitesi''ndeki araştırmacı Lennert Wouters, konferansta yaptığı bir konuşma sırasında metodunu anlattı.

Wouters, GitHub aracılığıyla kullanılan bileşenlerin kodunu ve ayrıntılarını yayınlayacağını söyleyen Wouters diğer insanların SpaceX donanımına takıldığında geniş bant uydu ekipmanının kilidini açabilecek kendi özel çiplerini oluşturabileceğini ifade etti.

Wouters, kendi çipini geliştirmek için yaklaşık bir yıl harcadığını belirtti. İlk olarak, SoC ROM bootloader''ın yürütülmesi sırasında voltaj hatası açığını kullanarak kara kutu sisteminin güvenliğini aştı, bu da üretici yazılımı imza doğrulamasını atlamasına ve terminalde kendi özel kodunu çalıştırmasına izin verdiğini anlattı. Bunların tamamının bir laboratuvar ortamında yapıldığını, bu sebeple de gerçekte hayatta yapılıp yapılamayacağı konusunda bir bilgi verilmedi.

Wouters, üniversite laboratuvarında saldırısını başarıyla gerçekleştirdikten sonra, SpaceX ürün güvenlik ekibine terminalde kök düzeyinde erişim elde ettiğini bildirdi.

İlgili Haberler