Uzay enkazı çiftliğine düştü: Sorumlu Elon Musk'tır dedi

Uzay enkazı çiftliğine düştü: Sorumlu Elon Musk'tır dedi
Yeni Güney Galler'de yaşayan bir çiftçi, koyunların olduğu çitli arazinin bir köşesinde devasa bir uzay aracı parçası gördüğünü iddia etti. Çiftçi bu uzay enkazının Elon Musk'a ait SpaceX'ten düştüğünü açıkladı.

ABC News''in haberine göre, Yeni Güney Galler''de bir uzay enkazı etrafı çitlerle sarılı çiftliğe düştü. Yaklaşık 8 metrelik yapının, atmosferde epey yol yapmış olduğu ifade edildi. Uzmanlar, bu parçanın bir zamanlar SpaceX''in Dragon uzay aracına ait olduğunu tahmin etti.

SpaceX, bugüne dek birkaç Dragon aracı üretmiş ve Uluslararası Uzay İstasyonu''na astronotları taşımada kullanmıştı. Bunlardan ilki 2020''deki görevde kullanılmıştı.

Bulunan parçanın 2020''deki göreve ait olma ihtimali üzerinde durulurken uzay firması konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Avustralya Ulusal Üniversitesi''nde astronomi alanında araştırma görevlisi Brad Tucker, olayı Twitter hesabından paylaştı. Tucker olayla ilgili fotoğraflar çekerek, "Yeni Güney Galler''deki Dalgety bölgesinden yeni döndüm" şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca Tucker fotoğrafların üzerinde Elon Musk''ı hedef göstererek şu ifadeleri kullandı:

SpaceX Crew-1 kapsülünün parçalarının Yeni Güney Galler kırsalında bir çiftliğin birkaç noktasına düştüğünü doğrulamakla meşguldüm.

Olay yerinde çekilen fotoğraflarda Tucker ve yerel sakinlerin kömürleşmiş kalıntılarla poz verdiği görülmektedir.

Swinburne Teknoloji Üniversitesi''nden gökbilimci Rebecca Allen, "Bunun gibi parçalar çoğunlukla atmosferde yanacak şekilde tasarlandı ama büyük parçalar öyle değil" açıklamalarında bulundu.

Gökbilimci Allen ayrıca bu durumun önemine dikkat çekmek amacıyla "Bu çok endişe verici ve yörüngedeki enkazı takip etmenin kritik olduğunu gösteriyor." açıklamalarında bulundu.

İŞTE UZAY ENKAZIYLA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR

 

İlgili Haberler