Durun rahat olun bugün görevden alınan yok. Resmi Gazete tıklanma rekoru kırıyor

Durun rahat olun bugün görevden alınan yok. Resmi Gazete tıklanma rekoru kırıyor
Doların 11 lirayı aşmasının ardından bürokratlar ve bakanlar her gün Resmi Gazete'ye bakıyor. Geçen hafta beklenen görevden alma kararları bugün de çıkmazken, kulislerdeki hareketlilik ise bitmek bilmiyor.

Kulislerden yeni bilgi sızdı

Erdem AVŞAR / Özel haber

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmaları devam ederken bürokratlar ve bakanlar adeta çerez gibi görevden alınıyor.

Uygulanan yanlış ekonomi politikaları, korona virüs salgını ve dış ilişkilerdeki gerginlik Türk Lirası’nın üzerindeki baskıyı artırırken dolar 11 lirayı da aştı.

Hal böyle iken herkesin gözü her gece yarısı Resmi Gazete’ye çevriliyor.

Geçtiğimiz dönem içerisinde peş peşe değişen ekonomi bakanları, Merkez Bankası’ndaki tepe değişimler, ekonomideki çıkmazın adeta tablosunu çizerken, kabinedeki diğer bakanların da koltukları pek sağlam durmuyor.

Öyle ki kulislerde her gün yeni bir bakanın adı “Görevden alınacak” söylemiyle kulaktan kulağa dolaşıyor.

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından doların 11 lirayı aşması, geçtiğimiz hafta sonu bir koltuğun daha kurban edileceği tartışmalarını da beraberinde getirmişti ancak Pazartesi gecesi tüm bürokratlar ve bakanlar rahat bir nefes aldı.

Bir kurban bulunur mantığı ile yürütülen siyasetin sonucu olarak herkesin beklediği görevden alma kararları sürpriz bir şekilde çıkmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi yaptığı açıklamaya rağmen Merkez’in kararı, başta AKP’liler dahil herkesin gözü çıkacak Resmi Gazete kararına çevrilmişti.

Kulislerden sızan bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan başta olmak üzere tüm bakanlar “Başıma bir iş gelir mi?” düşüncesi ile Cuma gecesi ve Pazartesi gecesi çıması muhtemel kararı bekledi. Ancak beklenen karar çıkmadı.

 

İlgili Haberler