Bir gün herkes görevden alınmayı tadacak. Bürokratlar bilgisayar başında Resmi Gazete sayfasını yenileyip durdu. Çanlar kimin için çalıyor

Bir gün herkes görevden alınmayı tadacak. Bürokratlar bilgisayar başında Resmi Gazete sayfasını yenileyip durdu. Çanlar kimin için çalıyor
Resmi Gazete’nin internet sitesinin çökmesinin ardından bir hafta geçti ancak, ekonominin faturasının kimse kesileceği henüz netlik kazanmadı.

Hadi yine iyisiniz bugün görevden alınan olmadı

Erdem AVŞAR / Analiz

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde gelip giden bakanların, üst düzey bürokratların ve bir gecede görevden alınmaların hesabı tutulamaz oldu.

Son dönemde ekonomideki daralma, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi üzerine korona virüs salgını da eklenince ülkeyi büyük bir çıkmaza soktu.

Doların 13, euronun ise 15 lirayı test etmesinin ardından ekonominin faturasının kimse kesileceği ise halen merak konusu.

Geçtiğimiz aylarda Başta Merkez Bankası olmak üzere peş peşe üst düzey görevden almalar yaşanırken, geçtiğimiz hafta ekonomiye ilişkin herhangi bir görevden almanın yaşanmaması ise dikkat çekti.

Şöyle ki; Ankara kulislerinin başlıca konusu hedefte kimin olacağıydı. Özellikle de Resmi Gazete’nin internet sitesinde yaşanan çökmenin ardından sürpriz bir görevden alma yaşanacağı iddiaları gündeme gelmiş ancak, beklenen gelişme yaşanmamıştı.

Geçtiğimiz hafta boyunca faturanın kime kesileceği merak konusu oldu.

AKP’liler başta olmak, üst düzey bürokratlar hatta bakanların dahi gece yarısı bilgisayarın başında sürekli Resmi Gazeteyi yenilediği konuşuluyor.

Geçtiğimiz hafta beklenen Cumhurbaşkanlığı kararının bu hafta gecikmeli olarak gelebileceği üzerinde duruluyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem Başkanlık sistemine gelen eleştiriler hem anketlerdeki oy kaybı hem de vatandaşın revizyon beklentisi nedeniyle kabinede de değişikliğe gideceği iddiaları da gündemden düşmüyor.

Ekonomi politikalarını Erdoğan’ın belirlemesi, faiz politikasına Erdoğan’ın yön vermesi nedeniyle pasif konuma düşen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan için çanlar çalarken, Cumhurbaşkanı’nın halk nezdinde eleştirilere neden olan birkaç ismi daha kabine dışına çekeceği ihtimali hala güçlüğünü koruyor.

Gelgelelim bu hafta başında da kimse görevden alınmadı ama bu gece çıkacak Resmi Gazete’de kimin adının çıkacağı da belli değil.

İlgili Haberler