Kimin görevden alınacağı gece yarısı yayınlanan Resmi Gazetede. Bürokratlar 286 sayfa Resmi Gazete’de didik didik kendi adını aradı

Kimin görevden alınacağı gece yarısı yayınlanan Resmi Gazetede. Bürokratlar 286 sayfa Resmi Gazete’de didik didik kendi adını aradı
Türk Lirası tarihinin en büyük değer kaybını yaşarken, hayret verici bir şekilde Resmi Gazete’den bugün de görevden alınmaya dair herhangi bir karar çıkmadı.

Erdem AVŞAR / Analiz

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete sitesinin çökmesiyle birlikte patlayan iddiaların yankısı sürmeye devam ediyor.

Özellikle de döviz kurlarındaki artış ve liranın hızla değer kaybetmesiyle piyasadaki baskı da artarken, İktidarın bir günah keçisini ortaya atması adeta an meselesi.

Faturanın kime kesileceği ise tamamen bir muamma.

Bugün de Resmi Gazete yayınlanır yayınlanmaz başta AKP’liler olmak üzere bakanlar ve üst düzey bürokratlar, “Benim adım var mı?” diyerek ilanlara baktı.

24 Kasım tarihli 31669 Sayılı Resmi Gazete bugün 286 sayfa olarak yayınlandı. Koltuğunun gitmesinden korkan bürokratlar ise sayfalarda didik didik kendi isimlerini aradı.

Doların 13 lirayı görmesi ve euronun 15 lirayı aşmasının ardından topun ağzındaki en dikkat çeken isimler ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan var.

Hazine ve Maliye Bakanlığının ikiye bölüneceği ve Elvan’ın görevden alınacağı günlerdir Ankara kulislerini meşgul ediyor.

Öte yandan faturanın başka isimlere de kesilebileceği iddiaları da gündemdeki yerini koruyor.

Özellikle kabinedeki bazı isimlerin koltuğunun sallandığı uzun dönemdir konuşuluyor.

Ülkenin bulunduğu tabloda izahı olmayan şeyin ise ancak mizahı yapılabiliyor.

Gel gelelim Saray’ın bakanları, bürokratlar bugün de koltuklarınıza oturup rahatlıkla çaylarınızı yudumlayabilirsiniz ama yarın için ne olacağını kimse bilemez.

Şöyle ki; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde her fani bir gün görevden alınmayı tadacaktır.

Şimdi gözler bu gece yarısı çıkacak Cumhurbaşkanlığı kararlarında...

 

İlgili Haberler