Resmi Gazete’yi bekleyen bürokratlara kulislerden sızan gizli bilgiyi açıklıyoruz

Resmi Gazete’yi bekleyen bürokratlara kulislerden sızan gizli bilgiyi açıklıyoruz
Kamuda bürokratların görevden alınması o kadar sıklaştı ki. Hızına ne vatandaşlar ne internet siteleri yetişebiliyor. Artık bürokraside hangi görevde olduğunuzun da bir önemi yok. Şakk gece yarısı çıkan bir kararname ile görevden alınabiliyorsunuz. Artık endişeli bürokratlar bilgisayar başında, elleri mouse’da görevden alınıp alınmayacaklarını merakla bekler hale geldi. Kulislerden sızan sevindirici bir bilgiyi bürokratların kulağına fısıldıyorum…

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ANALİZ

Türkiye, büyük beklentilerle vaat edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş yaptı yapmış olmasına ama o günden beri artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı ve olacağa da benzemiyor.

Ekonomik, hukuksal ve demokratik açıdan sistemin getirileri ortada zaten. Bunları anlatmaya bile gerek yok. Dolar 11 lirayı geçerken ülkede bazı gıda maddelerinin satışına sınırlama dahi getirildi, tıpkı eleştirilen o eski günlerdeki gibi.

Aslında çoğu kişinin gözden kaçırdığı ve ülkeye en büyük zararın verildiği bir tehlike var ki ortada o da bürokratların sıklıkla görevden alınması.

Yürütmede tek başlılığın sağlanması amacıyla getirildiği söylenen bu sistemde kamu yönetimi partizanlaşırken bürokratlar sıklıkla yaşanan görevden almalar nedeniyle Resmi Gazete’nin bir sonraki sayısını endişeyle bekler hale geldi.

Bürokrasinin hangi makam ve mevkiinde ne görevde bulunduğunuzun bir önemi yok artık. Şak bir kararname ile sabah görevden alındığınızı öğrenebiliyorsunuz. Merkez Bankası Başkanı veya herhangi bir bakanlıkta bürokrat olmanızın bir önemi yok. Her an görevden alınabilirsiniz.

Daha 5 ayı dolmadan görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ve son yayınlanan kararnameyle bakanlıklara atanan müfettiş yardımcıları kararları ortada.

Hatta iş o raddeye geldi ki sıradan vatandaşlar dahi bir sonraki günün Resmi Gazetesi’ni gözünü kırpmadan bekler duruma geldi. Resmi Gazete’nin tarihte en çok okunduğu günleri yaşıyoruz, belki de sistemin bu açıdan en büyük getirisi bu olmuştur.

Ülkede gazete okuma sayısında ciddi bir artış yaşandı. Türkiye’de vatandaşlar gazete okumuyor diyenler Resmi Gazete’yi dört gezle bekleyen ve internet sitesinin çökmesine neden olan milyonlardan utanır mı acaba?

Buradan kimsenin tahmin dahi edemeyeceği bir Sırrı bürokratların kulağına fısıldamak istiyorum: İçiniz rahat olsun Pazartesi’ye kadar kimse görevden alınmayacak.

Heee Pazartesi’den sonra ne olur kimler görevden alınır kimler yerine getirilir orasını ben bilemem. Ben gelen son kulis bilgilerini size aktardım.

Bilgisayarın başında, eliniz mouse’da beklemek size kalmış…

İlgili Haberler