Canan Hoca öyle bir uyarı yaptı ki herkes ''Ben ne yapmışım!'' diyecek

Canan Hoca öyle bir uyarı yaptı ki herkes ''Ben ne yapmışım!'' diyecek
Prof. Canan Karatay, yine şok edecek bir açıklama yaptı ve bu kez meyve sularının alkolden bile 7 kat zararlı olduğunu açıkladı. İşte o çarpıcı açıklama…

Sağlıksız yaşamın özellikle kansere, karaciğer yağlanmasına, kalp krizine neden olduğunun altını yıllarca çizen ünlü Profesör Canan Karatay bu hastalıklardan korunmak için yenilen ve içilen besinlere çok dikkat edilmesinde ısrarcı davranıyor.

Canan Karatay bu kez meyve sularını mercek altına aldı ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Karatay, “Meyve suları göbekte yağlanma yapar ve bütün hastalıkların temelini oluşturur” dedi. Karatay şnları söyledi:

“Meyve suyunun içerisinde bulunan şeker toz şekerden 7 kat daha zararlı. C vitamini yalnızca meyve sularında bulunmuyor. Bu büyük bir yalan. Meyve suyunun alkolden bir farkı yok. Meyve suyu tüketimi karaciğeri yağlandırır. “

 

Meyve sularının vücuda sıvı şeker yüklemesi yaptığını hatırlatan Prof. Karatay, bu içeceklerin erkek çocuklarının memelerinde büyüme yaptığını ve ileride kalp krizi yapabileceğini söyledi. Karatay açıklamasında şunlara değindi:

“Karaciğer yağlanmasının belirtilerine dikkat edip bu hastalığı erken teşhis etmek önemli. İlerleyen ve tedavi edilmeyen karaciğer yağlanması karaciğer kanserine yol açar. Kareciğer yağlanmasının belirtileri şunlardır:
İştahsızlık
Mide bulantısı ve kusma
Sarılık
Halsizlik ve enerji düşüklüğü
Göğüs ve karın bölgesinde ağrı
Çabuk yorulma”

Karatay bal hakkında da açıklamada bulundu ve, “Balın içinde bol miktarda flukoz ve glukoz maddeleri var, bu maddeler karaciğeri yağlandırır mutlaka uzak durulması gerekir”

İlgili Haberler