CIA’nın şantaj kasetleri işe yaradı!

Tayyip Erdoğan’ın Türkiye adına 1915 tehcirinde, yani Ermenilerin Anadolu’dan Suriye’ye göç ettirilmesi sırasında ölenlerin torunlarına taziye mesejı göndermesi, Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı gibi  “bir sürecin parçası” dır! Sürecin ne olduğunu ise Ömer Çelik açıklamış ve göç eden Ermeni, Yahudi ve Rumların torunlarını Türkiye’ye yerleşmeye davet etmişti. Nitekim, Dışişleri yetkilileri de vatandaşlığını kaybetmiş ya da vatandaşlıktan çıkarılmış Ermenilerin alt kuşaklarına, istemeleri halinde TC vatandaşlığı hakkı tanınmasına sıcak bakıldığını, konu üzerinde ön çalışmanın yapıldığını bildirdi. 
Konu o kadar ciddi ki Azerbaycan Türkleri ve Dostları Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı, “Türkiye’nin 2015 yılında jest olarak 200 bin Ermeni’yi Türkiye’ye kabul edeceği, Iğdır, Van ve Batman’a yerleştirileceği” yönünde iddialar olduğunu açıkladı. 
Bu arada Erzurum, Kars, Ağrı, Bayburt, Gümüşhane, Van, Muş, Bitlis Ermenileri’nin de sırada olduğunu belirtenler var! 
Ramazan Bayraktar, “Kürt hazım haplarının, yapılan deneme ve uygulamalar sonucunda, hiçbir yan etkisinin görülmemesi üzerine, Nisan 2014 itibarıyla, siyaset doktorlarınca piyasaya sürülen yeni Ermeni hazım şuruplarının da başta Erzurum ve Bayburt halkı olmak üzere tüm ulusumuza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye yazıyor. 

***

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Erdoğan’ın taziyesini tarihi ve olumlu bir adım olarak gördüklerini belirterek “Bunun, gerçeklerin tam, dürüst ve adil şekilde kabul edilebileceğine yönelik olumlu bir işaret olduğuna inanıyoruz” dedi. AB’den de benzer açıklamalar yapıldı! 
Erdoğan’ın mesajında kullandığı, “Anadolu insanları ve Halkları” ifadesini değerlendiren Devlet Bahçeli, “Türk milletini, İmralı canisinin çürümüş üslubundan ilham alarak yok saymıştır. Sırf Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, değişik çıkar ve güç lobilerinin desteğini alabilmek için sözde Ermeni soykırım uydurmasını tanıma ve özür dileme sınırına gelmiştir” dedi. 
CHP’den Osman Korütürk, “geç kalmış bir açıklama” diyerek Tayyip Erdoğan’a destek verdi. Parti Sözcüsü Haluk Koç ise “Erdoğan, dünyada son iki yıl içinde itibarını gittikçe yitiren konumdadır. Bu arenada iyi niyet mesajlarıyla itibar arama gayretine girmiş olabilir” dedi. 

***

Benim tespitim ise şöyle: Bilindiği gibi AKP, meşruiyetini ABD ve AB’den arayıp iktidar olmuştur. Öyle ki partiyi kurduğunda, Tayyip Erdoğan, Genekurmay Başkanı ile görüşebilmek için ABD’yi devreye sokmuştur! AKP programının da ABD’den gönderildiğini belgesiyle ispatlamıştım. Şimdi ise yeni bir durum var! 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile köşeye sıkışan Tayyip Erdoğan, yüzde 45’lik seçim başarısının kendisini kurtaramayacağını biliyor. Bu sebeple bir defa daha, ABD ve AB’nin şefaatine sığınıyor! 
ABD ve AB’nin dayatmalarının temelinde Sevr vardır. Sevr’in temeli ise Türkiye’den Ermenistan ve Kürdistan adlı iki devlet çıkarmayı öngören Wilson prensipleridir. 
ABD ve AB’nin her vesileyle Kıbrıs, Ermeni soykırımı ve Kürtlere özerklik dayatmalarında bulunmasının sebebi budur! 
Açılım sürecinin de KKTC’ye boyun eğdirmenin de taziye mesajının da mimarı CIA’dır. 

***

Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Ermenilerden Türkiye adına özür dilemesinin sebebi, kendisinin var olduğunu söylediği şantaj kasetlerinin açıklanması korkusudur. Kasetler, zannedildiği gibi cemaatin değil CIA’nın elindedir. CIA kasetlerinin ne olduğunu ise kendisi ve tercümanı Egemen Bağış biliyor! Bu kasetler ABD devlet yetkilileri ve CIA mensupları ile yapılan görüşmelerden oluşmaktadır! Anlaşılan CIA’nın kasetleri ABD adına işe yaramış ve Türkiye’yi yöneten kadroların önemli bir bölümü teslim alınmıştır! 

Yazarın Diğer Yazıları