Çin 4 ülkenin savunma sistemini hackledi: Kimlik avı yapıldı

Çin 4 ülkenin savunma sistemini hackledi: Kimlik avı yapıldı
Çin; Rusya, Belarus, Ukrayna ve Afganistan’daki kurumlara ve bakanlıklara saldırdı. Amacın düzinelerce işletmeye nüfuz etmek için kimlik avı saldırıları olduğu aktarıldı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Kaspersky tarafından hazırlanan raporda, TA428 olarak bilinen Çinli bilgisayar korsanları Belarus, Rusya, Ukrayna ve Afganistan’daki çeşitli kurumlara saldırdığı yazıldı.

Çinli hackerların gerçekleştirildiği yeni girişimin “mızrak kimlik avı” adı verilen bir kimlik avı saldırısı türü olduğu ifade edildi. Rus Donanması ve Rusya ordusuyla bağlı savunma şirketleri de dahil olmak üzere sanayi tesislerine, araştırma enstitülerine, devlet kurumlarına ve bakanlıklara saldırılar yapıldı.

Araştırmacılar, Çinli TA428 grubunun düzinelerce işletmeye nüfuz etmek için kimlik avı saldırıları başlattığını söyledi. Hatta bazı kurumların güvenlik çözümlerinin kontrolünü ele geçirmeye çalıştığı aktarıldı.

Kaspersky araştırmacıları, “Mızrak kimlik avı, endüstriyel işletmeler ve kamu kurumları için en önemli tehditlerden biri olmaya devam ediyor. Saldırganlar öncelikle bilinen arka kapı kötü amaçlı yazılımlarının yanı sıra yanal hareket ve antivirüs çözümünden kaçınma için standart teknikler kullandılar” dedi.

TA416’ın daha önce de Rusya’yı gözetlemeye başladığının altı çizilmişti. Güneydoğu Asya’daki ülkelere “siyasi ve ekonomik” gözetleme girişimlerinde bulunan TA416, aynı zamanda Avrupa örgütlerine ve Rusça konuşan kişilere yöneldiği ifade edildi.

İlgili Haberler