Ek gelir isteyenlere büyük tuzak: İŞKUR'un adını ve logosunu kullanıyorlar

Ek gelir isteyenlere büyük tuzak: İŞKUR'un adını ve logosunu kullanıyorlar
İnternet dünyasında sosyal medya hesaplarına ve banka hesaplarına çeşitli dolandırıcılık yöntemleriyle sızıldığına çokça şahit olunmuştu. Ancak dolandırıcılar bu kez hedef değiştirdi. Şimdi ağlarına ek iş bulmak isteyen kişileri düşürmeye çalışıyorlar. Üstelik bu kez İŞKUR'un adını da kullanıyorlar.

İnterneti ve sosyal medya uygulamalarını türlü yollarla ele geçiren dolandırıcılar, son olarak açtıkları hesaplarla vatandaşlara nikah şekeri, mum, sabun, tel toka ve kulak çubuğu gibi ürünler paketleyerek umut vadetti. Evde paketlenme işiyle ek gelir elde etmek isteyen kullanıcılarsa bu ağa hemen takıldı.

Özellikle ev hanımlarını hedef alan dolandırıcılar, gönderecekleri ürünlere karşılık kapora talebinde bulundu. Dolandırıcılar kaporaların hesaplarına yatmasının hemen ardından, çeşitli bahanelerle bir süre ürünleri göndermedi. Vatandaşları oyalayan dolandırıcılar, daha sonra kullandıkları hesapları silerek, ortadan kayboldu.

KULLANICILARIN BİLGİLERİ ÇALINIYOR

Dolandırıcılar, vatandaşları tuzaklarına çekmek için ikna kabiliyetlerini sonuna kadar kullandı. Bu bağlamda, para fotoğrafları ve bazı kişilerin bu işten gelir elde ettiğine dair videolar paylaştı.

Güven sağlamak için profil fotoğraflarında ve paylaşımlarında İŞKUR''un adını ve logosunu kullandılar. Bu dolandırıcılar son dönemde başta ev hanımları olmak üzere yüzlerce kişiyi mağdur ettiler.

Mağdurların Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve kimlik bilgilerini de elde eden dolandırıcıların, bu bilgileri kullanarak ilerleyen süreçte yeni mağduriyetlere neden olma ihtimali de yer alıyor.

İŞKUR AÇIKLAMA YAPTI

Şikayetlerin artması üzerine harekete geçen İŞKUR, ilgili hesapların kapatılmasını talep ederken, vatandaşları "www.iskur.gov.tr" adresi haricinde yayımlanan kaynağı belirsiz iş ilanlarına itibar edilmemesi konusunda uyardı.

İlgili Haberler