Dolar 1,5 TL'ye inecek diyen Osmanlı torunu hiçbir iktisatçının göremediğini gördü

Dolar 1,5 TL'ye inecek diyen Osmanlı torunu hiçbir iktisatçının göremediğini gördü
Kendisini Abdülhamit’in soyundan geldiğini söyleyen Osmanlı torunu Orhan Osmanoğlu’nun dolarla ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Merkez Bankası''nın 100 baz puanlık faiz indirimi kararının ardından dolardaki yükseliş tepkilere yol açtı. Dolar rekor üstüne rekor kırarak 12 seviyelerine kadar ulaştı. Kendisini “Sultan Abdülhamit Han Torunu” olarak tanımlayan Orhan Osmanoğlu’nun dolarla ilgili yaptığı paylaşımı hayrete düşürdü.

Osmanoğlu Yardımlaşma Dernek Başkanı olan Osmanoğlu, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dolar 1.5 olacak demiştik. Bozun bozun Allah’ın izniyle bu para tedavülden kalkacak. Belki ben görmem ama olacak. Paramızı sevin nefret etmeyin. Yaşasın Türk Lirası. #DolarınızıBozun” ifadelerini kullandı.

DOLAR 1,5 TL’YE İNECEK DEMİŞTİ

Osmanoğlu, daha önce de elinde dolar olanların bu dolarları satması gerektiğini söylemişti. Osmanoğlu, doların 1,5 TL’ye ineceğini öne sürdüğü tweetini daha sonra silmişti.

Öte yandan Avrupa piyasalarından borç para bulamayan Osmanlı Devleti, 1875''te iflas etti. 1854-1875 arasındaki 21 yılda Osmanlı toplam 15 dış borç antlaşması yaptı. Ayrıca, 21 yılda kabaca 237.000.000 lira borçlandı, fakat devletin eline ancak 127.000.000 lira geçebildi. 

İlgili Haberler