Ukrayna'da fosfor bombaları gökyüzünde ilk kez görüntülendi. Dünya bu görüntüleri konuşuyor

Ukrayna'da fosfor bombaları gökyüzünde ilk kez görüntülendi. Dünya bu görüntüleri konuşuyor
Ukrayna işgaline devam eden Rusya'nın Azovstal'da fosfor bombası kullandığı görüntüler ilk kez gökyüzünde görüldü. Dünya bu görüntüleri konuşurken Azovstal yaklaşık 600 yaralı askerin bulunduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donbas’ın tarihi Rus toprağı olduğunu ifade ederek, Kiev yönetimine karşı geniş çaplı “işgal” operasyonu başlattı.

Rusya''ya karşı direnişine devam eden Ukraynalı askerlerin bulunduğu fabrikaya, Rus ordusu tarafından fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi.

Bölgede yaşanan gelişmeleri ilk günden itibaren sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla aktaran Gülsüm Halilova, Rusya''nın Mariupol şehrinde bulunan Azovstal bölgesine attığı fosfor bombasının görüntülerini de paylaştı.

YAKLAŞIK 600 YARALI ASKER BULUNUYOR

Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Rus kuşatması altındaki Azovstal fabrikasında tıbbi yardıma erişimi olmayan yaklaşık 600 yaralı asker bulunduğu ifade edildi. Ukrayna daha önce Rusya’ya ağır yaralı olan askerlerin Azovstal''dan tahliyesi için Rus savaş esirlerini takas etmeyi teklif etmişti.

İsrail, İsviçre, Türkiye ve Finlandiya gibi birçok ülke Azovstal''da bulunan askerlerin tahliyesi için Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakere sürecine dahil oldu.

İlgili Haberler