Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şener Üşümezsoy yine bildi

Ege Denizi'nde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şener Üşümezsoy yine bildi
AFAD, saat 10.38'de merkez üssü Ege Denizi'nde Midilli Adası ile Ayvacık arasında 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD, merkez üssü Ege Denizi’nde Midilli Adası ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıkları arasında 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.  Deprem, yerin 14.95 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak duyurdu. 

Midilli Adası açıklarında en büyüğü 5.1 olmak üzere çok fazla deprem meydana geldi.

 

ŞENER ÜŞÜMEZSOY EGE’DEKİ YENİ DEPREMİN YERİNİ AÇIKLAMIŞTI

Yeniçağ gazetesine açıklamalar yapan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Ege’de meydana gelebilecek bir depremin yeriyle ilgili açıklamalar yapmıştı.

Üşümezsoy Midilli’nin kuzey kenarında ve Edremit Körfezi’nin batı kenarında bir deprem riski olduğunu aktararak, Küçükkuyu-Assos''a doğru hissedilir bir risk potansiyelinin olduğunu söylemişti.

Üşümezsoy, “Bugün Kuşadası’nı etkileyen depremler 2020 Sisam depreminin karaya doğru ilerleyen kolu üzerinde olan depremler. Bunun kuzeyindeki Gümüldür fayının da bu bölgeye doğru geliştiği, birbirine bağlı iki fay sistemi söz konusu.” demişti.

Sisam fayının devamının karaya doğru Selçuk kuzeyinden geçen Küçük Menderes fay hattına doğru uzandığını aktaran Üşümezsoy, “Sisam fayının doğuya doğru Kuşadası ve Selçuk körfezlerinin kuzeyinden Küçük Menderes Vadisi güney kenar fayına doğru uzanıyor. Bu anlamda Küçük Menderes Vadisi’ne doğru uzanan depremler bu açıdan önemlidir.” şeklinde konuşmuştu.

 

İlgili Haberler