''Ekmek için Ekmeleddin'' ahmaklığı neydi?

''Ekmek için Ekmeleddin'' ahmaklığı neydi?

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, Suriyeli sığınmacılar tartışmasının ekonomi gündemini gizlemek için öne çıkarıldığını söyledi. Ülke ve siyaset olarak "Aptal Puma Sendromu" yaşandığını belirten Baş, "Bir avın peşinden koşuyoruz ama attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmiyor" diye konuştu.

Yalnız, ülke dışına kaçmak zorunda kalan Cem Uzan da "Avcı ne kadar hile bilirse ayı da o kadar yol bilir" mesajını paylaştı.

***

odatv''nin haberinde belirtildiği gibi bir hedefe ya da amaca ulaşmak için harcanan maddi ve manevi kaynak, hedefe ulaşıldığında sağlayacağı maddi ve manevi faydaya değmiyor ise bu hareket "Aptal Puma Sendromu" olarak isimlendiriliyor. Bir başka deyişle ulaşılmak istenen şeye harcanan değerin, elde edilen değerden çok fazla olması durumudur. Bu terimin hikayesi ise Kuzey ve Güney Amerika dağlarından geliyor. Kuzey ve Güney Amerika dağlarında yaşayan olan pumalar, koşarken harcadığı enerji miktarı, avdan elde edeceği mevcut enerji miktarını aştığı anda koşmaktan vazgeçer. Aksi takdirde avından vazgeçip başka bir av aramaya koyulur veyahut dinlenir. "Aptal Puma Sendromu" ise bunun tersini yapan kişiler için kullanılmaktadır.

***

Peki Türkiye gerçekten aptal puma sendromu mu yaşıyor? Veya "Hollywood''un bir Süperman filmi çekip bizi asimile ettiğinin milyonda biri kadar Suriyeliler bizi asimile etmiyor… Her şey serbest, bu topluma verilen bütün zehirler serbest, ama bu bizim en büyük gündemimiz." söylemi doğru mu?

Ekonomiyi bir-iki yıl içinde düzeltebilirsiniz... Amerikan sinemasının ve müzik endüstrisinin zehirli etkilerini kendi sinemanıza ve müziğinize destek vererek rahatlıkla aşabilirsiniz ama bir ülkede demografik yapı fiilen değişirse, onu düzeltmeniz artık mümkün değildir.

Halk, Suriyelilerin bir Amerikan projesi olarak Türkiye''ye yerleştirildiğini anladı mı? Anladı... Peki iktidar, ensar-muhacir söylemiyle artık kimseyi kandıramayacağını anladı mı? Anladı. Öyleyse burada aptal puma sendromu yaşayan kim?

***

Türkiye''yi Türk devleti olmaktan çıkarmanın yolu olarak demografik yapıyı değiştirmek, sadece bir ABD projesi değil aynı zamanda bir AKP projesidir!

"Türk Milleti''nden Türkiye Milleti''ne geçiş süreci"nden söz eden AKP bürokratları değil midir? 

Türklüğe karşı mücadele ettiklerini, AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduklarını söyleyenler de bellidir. Türk olup da bu durumu fark etmeyen yoktur!  Çünkü bu durumu anlamamak için aptal puma sendromu yaşamak yetmez, düpedüz ahmak olmak gerekir!

Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alanların yerli ve milli olduğunu iddia etmek ise herkesi aptal yerine koymaktır.

***

"Öyleyse sorunlar neden çözülmüyor?" diye sorulabilir. Nasıl dünya pandemi yalanlarına boyun eğdiyse, Türkiye de AKP yalanlarına bile bile boyun eğmek zorunda kalmıştır. Çünkü daha önce muhalefet konumunda olan milliyetçiler bölünmüş, enerjilerini boşa harcamaları, Suriyelileri muhacir kendilerini ensar saymak gibi ABD/AKP politikalarına hizmet etmeleri sağlanmıştır. Kurtların ağzı bağlanmış, tam ülke düze çıkacakken "Ekmek için Ekmeleddin" projesiyle, ülke Erdoğan''a teslim edilmiş, sonra da 15 Temmuz kandırmacasıyla bütün halk aptal yerine konulmuştur!

Bu sayede ülkenin rejimini de başkentini de değiştiriyorlar işte... Hem de FETÖ''den el almış bazı bakan ve bakan yardımcılarıyla birlikte... Hani FETÖ tasfiye ediliyordu?

Oysa ülkenin istikbali kötüye giderse kimsenin istikbali iyi olmaz!

Yazarın Diğer Yazıları