Elon Musk Twitter davasına eski CEO Jack Dorsey'i de çağırdı

Elon Musk Twitter davasına eski CEO Jack Dorsey'i de çağırdı
Elon Musk, Twitter'daki sahte hesaplarla ilgili ifade vermesi için sosyal medya şirketinin eski CEO'su Jack Dorsey'i mahkemeye çağırdı.

Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, Twitter''ı satın almasından vazgeçtikten sonra platform ile mahkemelik olmuştu. Platformda yer alan sahte hesap sayısını öğrenmekte kararlı olan Musk, mahkemede açıklama yapması için Twitter''ın eski CEO''su Jack Dorsey''den yardım aldı.

Twitter, milyarderi 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasıyla gündeme geldiğinde platformdan ilk talebi sahte hesapların sayısını öğrenmek olmuştu. İstediği açıklamayı alamayan Elon Musk sosyal medya şirketini satın almaktan vazgeçince şirket, oyalandığını iddia ederek dava açmıştı.

Musk, söz konusu davayla mücadele aşamasında eski Twitter CEO''su Jack Dorsey''den yardım aldı.

Pazartesi günü mahkeme dosyalarında kamuoyuna açıklanan mahkeme celbiyle Musk''ın hukuk ekibi, Kasım ayında Twitter''ın CEO''luğundan istifa eden Dorsey''den bazı evraklar istedi. Musk''ın avukatları "yanlış veya spam hesapların Twitter''ın iş ve operasyonları üzerindeki etkisini yansıtan" tüm belge ve iletişimleri istediğini duyurdu.

Mahkeme dosyalarına ve kamuoyuna yapılan açıklamalara göre Twitter daha önce Musk''ın bir dizi ortaklarına mahkeme celbi göndermişti.

İlgili Haberler