Elon Musk'tan şaşırtan 'takas' iddiası

Elon Musk'tan şaşırtan 'takas' iddiası
ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarına göre ABD ve Rusya, savaş suçlusu olması muhtemel Rus silah satıcısı ile WNBA yıldızını takas edecek. Rusya’da Şubat ayından beri tutuklu olan yıldız oyuncu, yasaklı madde bulundurmaktan suçlu bulunmuştu. Elon Musk yakalanan oyuncunun takas teklifine tepki gösterdi.

Elon Musk, ABD Başkanı’nın bugün açıkladığı takas teklifini ti''ye aldı. Rusya Şubat ayından beri Ukrayna’yla savaş halinde ve Rusya şimdiye kadar geri adım atmadı. Ukrayna güçleri bazı bölgelerde önemli kazanımlar elde etti ancak henüz savaş bitmiş değil.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; ABD ve batı güçleri ise savaşa fiziksel olarak katılmamayı tercih etti.. Buna karşın batı paktı Şubat ayından beri Rusya’ya sert yaptırımlar uyguluyor. Ülkeyi SWIFT sisteminden çıkarmak gibi önemli ekonomik kararlara rağmen Rusya geri adım atak istemiyor.

ABD Başkanı Biden ise ABD’de tutuklu Rus silah satıcısı için ilginç bir karar verdi. ABD, Rus silah satıcısı Viktor Bout ve Rusya’da tutuklu WNBA yıldızı Brittney Griner arasında bir takas teklifi yapıldı. Şu an için Rusya resmi yollardan bu teklife bir yanıt vermedi.

Elon Musk ise Twitter üzerinden bu kararla adeta dalga geçti. Dünyanın en zenginlerinden olan Musk’a göre ABD’de aynı suçu işleyen birçok mahkum bulunuyor. Bu anlamda zengin iş insanı tüm yasaklı maddeden yatan mahkumların serbest kalmasını istedi.

Oldukça korkunç bulunan bu cevaba henüz Beyaz Saray ya da ABD yetkililerinden cevap gelmedi. Elon Musk’ın yanıtı sonrası Biden Rus silah satıcısı takas kararı daha fazla konuşulur oldu. Özellikle bu ağır eleştiri sonrası Twitter’da tepkiler arttı.  Musk’ın da yaptığı karşılaştırma bazı kullanıcıları kızdırdı. Elon Musk ise tepkilere rağmen silah satıcısı takası için yazdığı tweeti henüz silmedi.

ABD’li ünlü kadın basketbolcu Brittney Griner, Şubat ayında Moskova’da düzenlenen bir turnuva sonrası tutuklanmıştı. Tutuklama sebebi ise sporcunun çantasında yasaklı uyuşturucu madde bulunduğu iddiasıydı. Fakat ABD makamları uzun süredir bu iddiaları reddetti. Rusya ise tüm yaptırımlara karşın tutuklu takasına henüz yanaşmadı. Rus silah satıcısı Viktor Bout ise 2008 yılında yapılan bir operasyondan beri tutuklu. Rusya’da kötü şöhretli silah satıcısı için uzun süredir takas teklif ediyor.

İlgili Haberler