Elon Musk’ın hayali gerçek oldu: Twitter’a kimlik doğrulama geliyor

Elon Musk’ın hayali gerçek oldu: Twitter’a kimlik doğrulama geliyor
Tesla ve SpaceX’in başarılı CEO’su Elon Musk Twitter'ı satın almaktan vazgeçti ama uygulamaya bir şeyler kattı. Elon Musk sahte hesaplardan kurtulmak için birkaç adım uygulayacağını açıklamıştı. Twitter Musk'ı dinledi. Twitter telefon numarası ile kimlik doğrulama özelliğini test etmeye başladığını açıkladı.

Twitter kullanıcıları şu anda sadece e-posta adresiyle uygulamaya kaydolurken Elon Musk sahte hesap oluşumunu engellemek için kimlik doğrulama özelliğinin uygulamaya gelmesini istemişti.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; bugün test aşamasına geçirilen özellik ile birlikte artık telefon numarası ile kimliğini doğrulamış, yani bot olmadığı kesinleşmiş hesapların profil kısmında bu bilgi yer alacağı açıklandı. 

Musk’ın istediği evraklar kendisine teslim edilmemiş olsa da istedikleri gerçekleşen  teknoloji meraklısının bu güncellemeyle yüzünün güldüğü tahmin ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Anlaşmanın resmiyete dökülmesi ve devir işlemlerinin gerçekleşmesi beklenirken Elon Musk''tan sürpriz açıklama geldi. Twitter’ı satın alma işlemlerini askıya aldığını duyuran Musk, satın almamaya gerekçe olarak Twitter hisselerindeki kullanıcı sayısının yüzde 19 oranında düşmesini ve spam hesap ve sahte hesap sayısının beklenenden fazla olmasını gösterdi.

İlgili Haberler