Emekli Amiral 1980 öncesindeki kuyrukların sebebini açıkladı. AKP'liler bile beğendi

Emekli Amiral 1980 öncesindeki kuyrukların sebebini açıkladı. AKP'liler bile beğendi
Emekli Eski Donanma Komutanı Nusret Güner, ekonominin durumuna ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Emekli Amiral, Nusret Güner, Bülent Ecevit döneminde yaşanan ekonomik sıkıntıları eleştirenlere tepki göstererek, “Bugün bir Devlet kurumu olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinde şeker alımını 1 paket ile sınırlandırdılar.” dedi.

1980 öncesindeki kuyrukların sebebini açıklayan Güner, “Vah AKP vah! Ecevit döneminde, ABD''nin, Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle Türkiye''ye uyguladığı ambargo sırasında vatandaşlar yağ kuyruğuna girdi diye eleştiriyorlardı; bugün bir Devlet kurumu olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinde şeker alımını 1 paket ile sınırlandırdılar.” ifadelerini kullandı.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI SONUCU AMBARGO

Bülent Ecevit’in başkanlığında 1974 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türk ordusu adım attı. Bu hareketin ardından Şubat 1975 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye''ye silah ambargosu koydu. Kıbrıs Barış Harekâtı sonucu ekonomik ambargonun uygulanması Türkiye’nin kötü giden ekonomisine daha da ciddi hasarlar verdi. O dönem ambargo ve ekonomik kriziler nedeniyle yağ, şeker ve benzin kuyrukları meydana geldi.

İlgili Haberler