Emekli maaş zamları belli oldu. Emekliler taş kemirecek

Emekli maaş zamları belli oldu. Emekliler taş kemirecek
5 seneye ölmezseniz diğer seçimde iyi düşünürsünüz artık. Emeklilere enflasyon zammının yüzde 25 yapılması teklifi kabul edildi. Ancak EYT kapsamında olanlar zamdan yararlanamayacak.

Memur, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin anayasal hakkı olar yüzde 17.55 ve yüzde 19.77 enflasyon artışına ek olarak verilecek refah payı zamma yüzde 5,23 olarak belirlendi. Böylece 19,77'nin üzerine eklenen 5,23'lük zamla toplam maaş artışı yüzde 25 oldu. Karar komisyonda kabul edildi.dildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda emekli maaşlarının yüzde 25 artırılmasına ilişkin madde kabul edildi.

Ancak artış Ocak 2023 öncesi bağlanan aylıkları kapsadığı için EYT kapsamında emekli olanlar bu artıştan yararlanamayacak.

EMEKLİLERE YANSITILMAMIŞTI

Memurlara yüzde 17.55 oranındaki enflasyon farkının yanı sıra 8 bin 77 lira da seyyanen refah payı ödenmiş, emeklilere bu tutar yansıtılmamıştı.

İktidar, TÜİK'in açıkladığı tüketici enflasyonu doğrultusunda memur emeklilerinin zammını yüzde 17.55, diğer işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin zam oranını da yüzde 19.77 olarak açıklamıştı.

Kanun teklifine yeni bir madde olarak eklenen önerge, komisyonda kabul edildi.

Buna göre; memur, SGK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında yılın ikinci yarısı için yüzde 25 artış yapılacak.

Ancak, önergeyle getirilen enflasyon farkı 19,77'nin yanına yüzde 5,23'lük zammı ekleyen iktidar emeklilerin maaşlarının yüzde 25’lik artış yapılmasına karar verdi.Maaş zammından 2023 Ocak ayı öncesi emekli olanların yararlanması öngörüldüğü için EYT kapsamında emekli olanlar zamdan yararlanamayacak.

İlgili Haberler