Erdoğan Bahçeli'yi dinlemedi. Bu işe Kılıçdaroğlu manidar bir tebessüm edecek

Erdoğan Bahçeli'yi dinlemedi. Bu işe Kılıçdaroğlu manidar bir tebessüm edecek
Türk askeri Taliban’ın kontrolü tamamen ele geçirdiği Afganistan’dan geri dönerken, alınan bu karar Cumhur İttifakı’ndaki anlaşmazlığı ortaya çıkardı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Afganistan’dan tahliyesine başlandığı duyurulmuş ve dün itibariyle 345 kişilik kafileyi taşıyan ilk uçak Ankara’ya inmişti.

Bakanlığın açıklamasında, TSK unsurlarının tahliye edilmesi kararının çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartların değerlendirilerek alındığına vurgu yapılmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada, "Askeri unsurlarımızın Afganistan''ı terki düşünülemeyecektir" demişti. Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk askerinin Afganistan’dan tahliye edilmesi gerektiğine dair sözlerine ise çok sert çıkmış ve “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı''nın teklif ve temennileri ya cehaletinin ya da cüretkar korkaklığının sonucudur. Afganistan''dan dönmek demek Anadolu coğrafyasını tehlikeye atmak demektir. Kılıçdaroğlu''nun aklı da anlayışı da siyaset kavrayışı da bunu idrak etmeye kafi değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin Türk askerinin Afganistan’da kalmasını istemesine rağmen iktidarın aksi yönde bir karar alması, AKP çevrelerinde Cumhur İttifakı’nda öteden beri üstü örtülen bir çatlağın yansıması olarak ifade edildi.

İktidar kulislerinde, daha önce de bazı konularda henüz hükümetten açıklama yapılmadan Bahçeli’nin çıkışlarda bulunduğuna işaret edilerek, bu durumun Bahçeli’nin AKP iktidarı üzerinde tahakküm kurmaya çalışması olarak algılandığı ve Saray’ı rahatsız ettiği yönünde yorumlar yapılıyor.

İlgili Haberler