Erdoğan Sisi'yle görüşmek için 12 yılın ardından Mısır'a gidiyor

Erdoğan Sisi'yle görüşmek için 12 yılın ardından Mısır'a gidiyor
Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettahel-Sisi darbeyle başa geldikten sonra, Mısır ile gerilimli bir dış politika izleyen ve Sisi'yi "darbeci" diyerek eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Şubat 2024 tarihinde Mısır'a gidiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da İhvan'ın iktidardan düşürülmesiyle sonuçlanan sürecin ardından Mısır’a 12 yıl boyunca ziyarette bulunmadı.

Mevcut Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi’yi sık sık "darbeci" diyerek eleştiren Erdoğan, 14 Şubat 2024 tarihinde Mısır'a ziyarette bulunacak.

020c481e3cac44c708f6578ecf8a03ad.jpg

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 12-13 Şubat 2024 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne, 14 Şubat 2024 tarihinde ise Mısır Arap Cumhuriyeti’ne resmi ziyaretler gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılması bağlamında atılacak adımlar konuşulacak. Görüşmelerde İsrail'in Gazze saldırılarının da gündeme gelecek.

fg.jpg

İşte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın tamamı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, vaki davetlere icabetle 12-13 Şubat 2024 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne, 14 Şubat 2024 tarihinde ise Mısır Arap Cumhuriyeti’ne resmi ziyaretlerde bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, “Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek” teması altında, Dubai’de düzenlenecek olan Dünya Hükümetler Zirvesi’ne 13 Şubat’ta onur konuğu olarak iştirak edeceklerdir. Çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluş, özel sektör, akademi, sivil toplum, düşünce kuruluşu ve medya temsilcileri ile iş insanlarını bir araya getiren zirvede, ana konuşmacı olarak hitapta bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın zirve vesilesiyle, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan başta olmak üzere katılımcı ülkelerden mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Kahire’yi ziyaretlerinde yapılacak görüşmelerde ise Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili iş birliği mekanizmalarının canlandırılması bağlamında atılacak adımlar üzerinde durulacaktır.

Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması da gündemdedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlgili Haberler