Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg’ten şok eden metaverse açıklaması

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg’ten şok eden metaverse açıklaması
Facebook'un kurucusu olan Mark Zuckerberg'in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Meta yıllık toplantısında kurmuş olduğu ifadeler dikkat çekti. Zuckerberg'in metaverseyi herkes için mümkün olduğunca uygun fiyatlı hale getirmek istediği açıklandı.

Mark Zuckerberg, şirketin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yıllık toplantısında konuyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Artık Metaverse vizyonuna odaklanacaklarını söyleyen Meta’nın çarşamba günkü toplantısında ana gündem maddesi projeyle ilgili maddi planlamalardı. Zuckerberg, projenin önümüzdeki üç ila beş yıl boyunca önemli miktarlarda para gerektireceğini hissedarlara aktardı.

Bunun yanı sıra Meta’nın SEC’e yaptığı bildirimde itiraf niteliğinde bir detay söz konusu. Zira şirketin insanları sanal bir dünyaya göndereceği “bedenselleştirilmiş internet” konseptli ürünlerin büyük bir kısmının 10 ila 15 yıl içerisinde gelmesi pek de mümkün görünmüyor.

Toplantıda Metaverse temalı ürünlerin uygun fiyatlı olacağını söyleyen Mark Zuckerberg, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

Donanımı herkes için mümkün olduğunca uygun fiyatlı hale getirmek ve dijital ekonominin büyümesini sağlamak istiyoruz.

Meta, 2021’de Metaverse için 10 milyar dolarlık harcama yaptı. Bu alanda 10 bin çalışanı bulunan şirket, yakında 10 bin kişiyi daha işe alacak. Bu sayede çalışmaların daha da hızlanması bekleniyor.

İlgili Haberler