Fatih Erbakan, AKP'yi nasıl değerlendiriyor?

Tayyip Erdoğan, AKP kongresinde,  “Yolumuz, Osman Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in, Yavuz Sultan Selim’in, Gazi Mustafa Kemal’in, merhum Adnan Menderes’in, merhum Turgut Özal’ın, merhum Necmettin Erbakan’ın yoludur. Yani bizim yolumuz birleştirmenin yoludur” demişti. Ben de bu konuşma üzerine  “Necmettin Erbakan, AKP’yi Siyonizm’e, hatta Büyük İsrail projesine hizmet etmekle suçluyordu” hatırlatmasında bulunmuştum. 
Erbakan’ın ömrünün sonuna kadar desteklediği Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Kamalak da AKP’nin Suriye politikasını şöyle değerlendirmişti:
 “Türkiye adım adım bir savaşa sürüklenmek isteniyor. Amaç Büyük İsrail Devletini kurmaktır. Büyük Orta Doğu Projesi adım adım işlemektedir.”

 

***

 

Peki, Milli Görüş hareketinin kurucusu Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ne düşünüyor? Basın, bu konuyu soruşturmuyor çünkü Tayyip Erdoğan’ın hışmından korkuyor ama bazı gerçekleri yerli yerine oturtmak, halka duyurmak lazım..
Fatih Erbakan, Saadet Partisi Düzce Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen  “Türkiye ve Bölgedeki Sıcak Gelişmeler” konulu konferansta konuştu ve AKP iktidarı için aynen şöyle dedi:
 “Eskiden Amerika, İsrail ve Avrupa Birliği’nin postacılığını yapıyorlardı. Artık Amerika’nın Orta Doğu’daki tetikçiliğini yapıyorlar. Amerika’nın kışkırtması ile Esad yanlış yapıyor diye binlerce yıldır kardeşimiz olan Suriye’yi vuracakmışız. Hal böyle iken ne olacak? Her iki taraftan da binlerce Müslüman ölecek. İşte Türkiye’nin hali budur. Bu zihniyet devam ettikçe imam hatipli de olsanız, eşleriniz türbanlı da olsa bu sizi kurtaramaz. Bu milletin iktidarı olamazsınız. İşte tablo budur. Erbakan Hoca’nın gerçek talebeleri iktidara gelmedikçe Siyonizmin önüne geçemeyiz..”

 

***

 


Fatih Erbakan, merhum babası gibi ekonomik konulara ağırlık verdi ve Erdoğan’ın  “İktidara geldiğimizden bu yana milli gelirimizi üç kat artırdık” iddiası ile ilgili olarak önemli tespitler yaptı: 
* “Milli geliri üç misline çıkarttınız doğru ama bu milli gelir dediğiniz şey ne kadar milli? Diyoruz ki ’hükümetimiz ne kadar milli ise bu milli gelir de o kadar millidir.’Milli gelir diye anlattığınız bu gelirin çok önemli bir kısmını yabancı firmalar alıyor. Onlar geldiler burada milyarlarca dolarlık gelir elde ettiler bunları alıp kendi ülkelerine götürdüler. Bu milli gelir diye bahsettiğiniz şeyin önemli bir kısmını ülkeden dışarı çıkartıyorlar.”
* “54’üncü hükümette altı ay gibi kısa bir sürede dar gelirli vatandaşın geliri üç misline çıkartıldı. Asıl marifet milli geliri artırıp bir avuç imtiyazlı kişilere dağıtmak değil, bunu vatandaşa, dar gelirlilere dağıtmaktır. ’İktidara geldiğimizden beri milli geliri üç misline çıkarttık’diyorsunuz. Borcumuz ne kadar oldu? Borcumuz da 6 kat arttı.”
* “İhracat arttı diyorlar. Ham madde üzerinden 100 liralık ihracatımızın 60 lirası ihracattır. IMF’ye borcumuzu azalttık diyorlar. Gece gündüz bu nakaratı anlatıyorlar. Ne diyoruz? IMF’ye olan borcu azalttınız ama bizim sadece IMF’ye borcumuz yok. Her yere borcumuz var. Türkiye’nin toplam borcunu 500 milyar dolara çıkartmışlar. Bu görülmemiş bir felakettir. Bu felaketin yanında IMF’ye ödediğimiz borç leblebi çekirdek gibi olur..”

 

***

 


Fatih Erbakan, konuşmasını bitirirken  “Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanıyım diye övünenler, Erbakan Hoca’nın yolundan gidemezler”  dedi ve  “Erbakan, hükümetteyken bir kuruş borç almadı. Memur ve işçiye yüzde 300 zam verdi. Erbakan Hoca bir tane ilave vergi koymadı. Bir tane ilave zam yapmadı. Bir tane milli müesseseyi satmadı. Kıbrıs’tan vazgeçmedi. Kıbrıs’ı kurtardı. Büyük Orta Doğu Projesi’nin değil İslam Projesi’nin (D-8’in) başkanıydı. Siz nasıl Erbakan Hoca’nın öğrencisisiniz? Merhum liderimizin dediği gibi arka kapıdan kaçıp, bahçede top oynuyorsunuz. ’Sizi gidiler sizi’derdi şimdi Erbakan Hocamız. ’Beni günahlarınıza alet etmeyin’derdi” diye konuştu.
Fatih Erbakan,  “Erbakan’lar AKP’ye geçecek” iddialarına da net bir cevap verdi ve sözlerini;  “AKP’ye geçecek diyenlere sesleniyorum. Biz Erbakan Hoca’nın evladız. Hiç Sultan Fatih’in gemisi, Milli Görüş bırakılıp, batacağı belli olan Titanic’e gidilir mi?” diye bitirdi.

Yazarın Diğer Yazıları