Fenerbahçe Alanyaspor'u nasıl yener

Fenerbahçe Alanyaspor'u nasıl yener

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Sarı lacivertli takım bugün ligin ne zaman ne yapacağı belli olmayan takımlarından Alanyaspor''la deplasmanda oynayacak. Alanyaspor''un gücünü biliyoruz; kolay gol atabiliyor. Ama yine de bu maçın sonucunu Fenerbahçe ve teknik direktör İsmail Kartal''ın oyuncu tercihleri belirleyecek.

Bana kalırsa Fenerbahçe, kadrosundaki en teknik futbolcular Mesut Özil''le genç Arda Güler''i ilk onbirde birlikte oynatmalı. Peki bu nasıl olacak?" diye merak ediyorsanız, onu da söyleyeyim. Serdar Dursun''u ya da Berisha''yı oynatmak zorunda mısın kardeşim?

"Santrforsuz olur mu?" demeyin sakın. Olur. Bunu deneyen ve başarılı olan pek çok Avrupa takımı da var; onu da belirteyim. Eğer ille de rakamlı diziliş istiyorsanız; 4-6-0 diyeyim.

Bu demek değildir ki gol bölgesinde kimse olmayacak. Elbette ki olacak. Orta sahadaki oyuncular sürpriz koşularla değişerek gizli santrfor rolüne soyunacak.

Ama ben adım gibi eminim, İsmail Kartal bunu yapmayacak. Klasik düzende sürecek yine takımı sahaya, her zamanki tablo çıkacak ortaya. Bari değişiklik yaparsa erken yapsa! 80''leri beklemese.

Fenerbahçe, bu sezon ligi ikinci bitirebilir. Böyle bir sezonu ikinci bitirmesi bile başlı başına bir başarıdır. Ama burada iş teknik yönetime ve futbolculara düşüyor. Bugünkü maç da bu açıdan önemli bir viraj. Fenerbahçeli futbolcuların hiç değilse bu hedefe ulaşmaları gerekiyor.

İsmail Kartal fırsat verirse başta Mesut Özil olmak üzere bu camiaya karşı boyunlarının borcudur bu; kendilerini affettirmenin de tek yolu!

 

Yazarın Diğer Yazıları