Fenerbahçe'nin Kasımpaşa maçındaki 2 seçenek

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa maçındaki 2 seçenek

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Onlara göre teknik, yetenekli adam değil de at gibi koşan adam futbolu oynanıyor artık! Halbuki çok koşan adamların olacak, bunun yanı sıra topu koşturan, yön veren, teknik adamın da olacak.

Hiç unutmam... Bir seminerde şimdi adını vermeyeceğim; konuşmacı olarak katılan yıldızı yeni parlamış bir teknik direktör anlatıp, duruyordu. "Efendim günümüz futbolunda artık duran adamlara yer yok.

Herkes koşacak" derken bilgisayar üzerinde rakip takımın sağdan kaç atak yaptığını, soldan nasıl geldiğini, defansının özelliklerini sıraladı. Rakiple oynamadan önce böyle hazırlandıklarını da belirtti.

O sırada rahmetli Metin Türel el kaldırdı:

- Peki hocam, dedi; ya rakibin Hagi''si varsa ve gelip de 40 metreden topu çatala atarsa ne yapacaksın?

Salonda önce bir sessizlik oldu, sonra da bastırılmaya çalışılan gülüşmeler.

Ben hala Metin Türel hocamın fikrindeyim. Takımında mutlaka ve mutlaka teknik yönü güçlü, topu ayağına aldığında heyecan yaratan, sonucu her an değiştirebilecek oyuncu olacak.

Fenerbahçe''de bu var mı, var? Yok, Mesut''tan bahsetmiyorum. Ondan umudumu kestim artık. Onun yeri bundan sonra ticaret alanı.

Ben genç Arda Güler''den bahsediyorum. Daha yeni tanıdık bu çocuğu ama futbolunun çok farklı olduğu, ileride Mesut Özil''i bile geçeceği ortada.
Şimdi elinde böyle bir yıldız adayı varken, kullanmamak akıl karı mı?

Kimisi diyor ki, "Aman çok genç, daha zamanı var, hele bir tecrübe kazansın!" Hayır efendim. Bence hemen oynasın!

İngiltere''nin dünyaca ünlü yıldızlarından Michael Owen, 16''sındaydı Liverpool forması giydiğinde. 18''inde İngiltere Milli Takımı formasıyla Dünya Kupası finallerinde Arjantin''e gol attı. Bunun gibi çok örnekler var.

Arda şu anda Fenerbahçe''nin Feneri''dir. Yani ışığı, yol göstericisidir. Eğer onu oynatmazsa Fenerbahçe çayda çıra ekibidir. Mum ışığında yolunu arayacaktır.
Bunları neden yazıyorum. Bugün Kasımpaşa maçı var da ondan yazıyorum.

İsmail Kartal''a sesleniyorum; Hocam, elbette ki takımını yap yine istediğin gibi. 4''lü defans, 2 önlerine, 3 onların da önüne, 1 forvete. Ama Arda''ya mutlaka yer ver onbirde. Korkma. Sakın çekinme.

Futbolcularına "Şöyle kapanın, buradan gidin" gibi laflar da etme. Yaz en iyi onbirini, tabi ki Ardalı tahtaya, sür onları sahaya. "Galibiyet istiyorum" de, yaslan arkaya.

Kasımpaşa elbette ki can havliyle oynayacak. Düşme hattına yakınlar, kazanmaya bakacak. Elbette ki onlar sana göre taktik yapacak, oynamaktan çok oynatmamaya bakacak.

Ama sen onlara uyma!

Fener her maça kazanmak için çıkar, sakın futbolcularına gereksiz görevler verip de pranga takma.

Ligin bitmesine şunun şurasında kaç maç kaldı ki.

Bak eline de böyle bir fırsat geçti. Yap seriyi, al galibiyetleri! Takımı korkak oynatma, sezon bitince ayrılsan da unutamasın seni kimse. Yoksa silinip gideceksin; ona göre.

Yazarın Diğer Yazıları